Госпітальні ради Кіровоградської області. Хто визначатиме майбутнє наших лікарень

Лютий 12, 2018 | Новини | Переглядів: 893 | Коментарі: 0

Цього року три госпітальних округи Кіровоградської області розроблять свої плани розвитку системи вторинної медичної допомоги.

Цю роботу будуть виконувати спеціальні інституції - госпітальні ради, які були створені в кінці минулого року в кожному госпітальному окрузі. Саме госпітальні ради будуть визначати майбутнє лікарень, що розташовані на території нашої області.

Хто увійде до складу госпітальних рад, вирішували органи місцевого самоврядування районного і міського рівнів. Нормативні документи Міністерства охорони здоров'я України містять спеціальну формулу, згідно якої розраховувалося кількість членів в кожній госпітальній раді. Всього до складу цих дорадчих органів має увійти 68 представників. Однак, цей процес сповільнюється через те, що деякі місцеві ради, ще не проголосували за своїх кандидатів. Наприклад, Долинська і Новомиргородська районні ради.

Разом з тим, вже зараз можна подивитися на склад кожної з трьох госпітальних рад і визначити, хто ж буде вирішувати майбутнє медичної допомоги. Практично всі місцеві ради віддали перевагу медичним працівникам. Найбільше представництво цієї категорії учасників відзначено в госпітальній раді Олександрійського госпітального округу (59%). Найменша в госпітальній раді Західного госпітального округу (43%).

У госпітальній раді Кропивницького госпітального округу, в порівнянні з іншими, відзначений найбільший показник представництва чиновників (35%). Найменше представництво чиновників в госпітальній раді Олександрійського округу (23%). У госпітальній раді Західного округу відзначено найбільшу кількість голів районних державних адміністрацій, майже 20%.
Кропивницька госпітальна рада відзначилася найменшим представництвом депутатського корпусу (13%). Найбільший показник в цьому контексті має Західний госпітальний округ (24%).

Разом з тим, ці показники ще нічого не говорять про ефективність роботи госпітальних рад. Найближчим часом, будуть відбуватися перші в цьому році засідання і кожна рада повинна визначитися з тим, як вони будуть розробляти багаторічні плани розвитку медичної допомоги в своєму госпітальному окрузі.

Схоже першим, хто проведе засідання в цьому році стане госпітальна рада Кропивницького госпітального округу. Засідання відбудеться 14 лютого 2018 року в Кропивницькому. На засіданні буде прийнято Положення, затверджено графік засідань на 2018 рік та розроблено форму збору статистичної інформації для створення багаторічного плану розвитку медичної допомоги. Крім того, очікується, що на цьому засіданні буде ухвалено рішення про залучення до роботи в госпітальному раді представників громадськості.

Бочаров-Туз Володимир

Госпітальні ради Кіровоградської області

Госпітальні ради Кіровоградської області

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool