Голова облдержадміністрації підтримує ініціативи щодо увічнення пам'яті Петра Оссовського на його малій батьківщині

Травень 22, 2018 | Новини | Переглядів: 1007 | Коментарі: 0

Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко в рамках робочої поїздки до Маловисківського району провів особистий прийом. До керівника ОДА з проханням посприяти у вирішенні проблемних питань звернулися жителі Малої Виски та інших населених пунктів.

Звернення жителів району стосувалися сфери земельних відносин (виділення ділянок для ведення селянського господарства), оновлення інфраструктури (ремонту доріг місцевого значення), соціального захисту та пенсійного забезпечення (збільшення розміру субсидії, сплати роботодавцем страхових внесків та нарахування стажу).

Сергій Кузьменко вислухав усіх заявників та зазначив, що сприятиме у вирішенні питань, ініціюватиме проведення необхідних перевірок компетентними органами. Керівник ОДА дав відповідні доручення голові райдержадміністрації і керівникам відповідних структурних підрозділів та зазначив. 

До голови облдержадміністрації під час особистого прийому також звернулася директор Кіровоградського обласного художнього музею Тетяна Ткаченко з низкою ініціатив щодо увічнення в районі пам'ять видатного художника Петра Оссовського. Митець народився саме в Малій Висці і неодноразово бував на своїй малій батьківщині в останні роки життя, зустрічався із земляками, дарував картини та їх репродукції. Зокрема, Тетяна Ткаченко запропонувала втілити в життя ініціативу самого художника зі створення музею видатних особистостей Малої Виски на базі історичного маєтку. Мова йшла і про впорядкування пам’ятного знаку – хреста, який встановив Петро Оссовський, перейменування вулиці на честь видатного земляка, встановлення меморіальної дошки на будинку, де він проживав, демонстрації в місцевому музеї та в інших закладах і установах його картин.

Сергій Кузьменко подякував Тетяні Ткаченко за активну позицію та зазначив, що сприятиме втіленню в життя запропонованих ініціатив. Керівник ОДА зауважив, що цю роботу варто розпочати з перейменування топонімічних об’єктів Малої Виски на честь видатного художника-земляка та створення відповідного залу в музеї історії району. Департамент культури, туризму та культурної спадщини облдержадміністрації разом з органами місцевого самоврядування розглянуть можливості щодо реалізації інших ініціатив із пропагування творчості Петра Осовського на його батьківщині. Важливо, що ідеї директора обласного художнього музею підтримує і голова Маловисківської міської ОТГ Юрій Гульдас. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool