Генеральний прокурор України Віктор Пшонка зустрівся з Генеральним прокурором Польщі Анджеєм Сереметом

Жовтень 17, 2013 | Новини | Переглядів: 947 | Коментарі: 0

Делегація Генеральної прокуратури України на чолі з Генеральним прокурором України перебуває з робочим візитом у Польщі.

Сьогодні в рамках візиту відбулася зустріч Генерального прокурора України Віктора Пшонки з Генеральним прокурором Польщі Анджеєм Сереметом.
Під час зустрічі сторони обговорили проект Меморандуму про співробітництво між Генеральною прокуратурою України та Генеральною прокуратурою Республіки Польща. Зазначений документ, зокрема, передбачає співробітництво у сфері обміну інформацією професійного характеру та досвідом, екстрадиційних запитів і запитів про виконання міжнародно-правових доручень тощо.
За словами Віктора Пшонки, такий Меморандум сприятиме поглибленню двосторонньої співпраці між органами прокуратури України і Польщі з метою протидії корупції, організованій злочинності та тероризму.
Під час зустрічі, йшлося також й про реформування органів прокуратури в Україні.
«Сьогодні органи прокуратури нашої держави перебувають у стадії комплексного реформування. Одним з основних етапів цього процесу є зміна ролі прокуратури у кримінальній сфері», - зазначив Віктор Пшонка.
Він також додав, що у новому КПК ці зміни вже реалізовані.
«Йдеться про запровадження процесуального керівництва, яке передбачає обов’язок прокурора організовувати процес досудового розслідування, а також координувати процесуальні дії в рамках провадження», - уточнив Генеральний прокурор України, додавши, що значні зміни на прокуратуру чекають із прийняттям нового Закону України «Про прокуратуру».
Генеральний прокурор Польщі Анджей Серемет, у свою чергу, зазначив про те, що згідно висновків Венеціанської комісії, проект Закону «Про прокуратуру», до прийняття якого готується Україна, є дуже прогресивним та європейським.
За його словами, Польща підтримує ті процеси реформування, які сьогодні започатковані та відбуваються в Україні у сфері кримінальної юстиції, підтримує також і зміст нового проекту Закону України «Про прокуратуру».
Під час зустрічі сторони обговорили перспективи створення Державного бюро розслідувань.
Представники польської сторони зазначили про правильність цього рішення, однак рекомендували ретельно підійти до цієї реформи. На їх думку, процес створення окремого слідчого органу має проходити максимально зважено, оскільки потребує не лише напрацювання потрібного досвіду і законодавчої бази, але й готовності усіх правоохоронних органів до таких змін.
За підсумками зустрічі сторони домовилися про підписання тексту Меморандуму впродовж місяця.

Відділ зв’язків із засобами масової інформації
Генеральної прокуратури України


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool