Електрифікація напрямків Долинська- Миколаїв- Колосівка дозволить зменшити витрати залізниці на паливо у 3,7 рази

Жовтень 08, 2013 | Новини | Переглядів: 1648 | Коментарі: 0

Електрифікація залізничного напрямку Долинська – Миколаїв – Колосівка загальною протяжністю 253 км є одним з важливих заходів, визначених «Державною програмою активізації розвитку економіки на 2013-2014 рр.» затвердженою постановою Кабінету Міністрів України №187 від 27 лютого поточного року

Зазначена Програма передбачає розвиток транспортного сектору, впровадження нових підходів до модернізації пріоритетних галузей національної економіки для базових галузей, до яких належить залізничний транспорт.
Електрифікація напрямків Долинська – Миколаїв та Миколаїв – Колосівка дозволить зменшити витрати залізниці на паливо у 3,7 рази, адже вартість дизельного палива на 1 км перевезень становить 262,5 грн, а вартість електроенергії – 71,4 грн. Реалізація проекту забезпечить зростаючі обсяги перевезень не тільки на порти Миколаївського, але й Одеського регіонів, а в масштабах Укрзалізниці дозволить створити паралельний напрямок для пасажирських поїздів на Крим.
Першочергові заходи та етапність виконання робіт з електрифікації напрямків Долинська – Миколаїв та Миколаїв – Колосівка у 2014 році обговорювали під час засідання техніко-економічної ради залізниці. Захід пройшов під головуванням начальника Одеської залізниці Миколи Луханіна за участю начальників галузевих головних управлінь Укрзалізниці: начальника Головного управління перевезень Віталія Алейніка, начальника Головного управління розвитку і технічної політики Володимира Шиша, начальника Головного управління колійного господарства Євгена Юрковського, начальника Головного управління автоматики, телемеханіки і зв’язку Володимира Басова, начальника Головного управління електрифікації і електропостачання Віталія Максимчука та керівництва відповідних служб залізниці.
За словами головного інженера – першого заступника начальника залізниці Григорія Бойка завдяки активній підтримці керівництва галузевих головних управлінь Укрзалізниці та Миколаївської облдержадміністрації є можливість оперативної взаємодії з метою підготовки усієї необхідної документації для реалізації проекту розвитку залізничної інфраструктури у межах Миколаївської області та міста Миколаєва.
До кінця поточного року залізничникам спільно з проектними організаціями слід виконати роботи згідно з договірними умовами. Важливим є процес землевідведення, тому наразі робоча група залізниці спільно з представниками проектних організацій та працівниками органів місцевого самоврядування оперативно опрацьовує питання щодо отримання пакетів документів по кожній конкретній земельній ділянці для отримання дозволу на будівництво повітряних ліній електропостачання в установленому законодавством порядку.
Начальник Одеської залізниці Микола Луханін підкреслив, що пріоритетним завданням для залізниці є ефективне використання усіх видів ресурсів: трудових, фінансових, матеріальних, техніко-технологічних, енергетичних; такі як розміщення працівників у місцях проведення робіт, вирішення питань охорони праці і техніки безпеки, організація побутових умов, відпочинку, гарячого харчування працівників, забезпечення питною водою, безпека руху, дислокації рейкової, автотракторної і спеціальної техніки, місць тимчасового зберігання вантажів, екіпірування паливом, планування колійних робіт.
Напрацьовані на техніко-економічній раді залізниці рішення зазначених питань лишатимуться актуальними і в подальшому корегуватимуться залежно від поставлених перед залізницею завдань.
Успішна реалізація проекту вкотре підтвердить вірність славним традиціям поколінь трударів-залізничників у переддень 150-річного ювілею Одеської залізниці.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool