Двом кіровоградцям, які брали участь у діяльності «ДНР», загрожує до 15 років ув’язнення

Вересень 04, 2014 | Новини | Переглядів: 993 | Коментарі: 0

Прокуратура області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні відносно двох кіровоградців, які брали участь у діяльності незаконної терористичної організації в зоні проведення АТО.

Встановлено, що вказані особи за отримання грошової винагороди вступили до батальйону «Кельміус» осередку терористичної організацій «ДНР», прийняли присягу осередку та протягом півмісяця виконували накази терористів. Зрадники батьківщини приймали безпосередню участь у діяльності батальйону, в тому числі і у військових діях проти бійців АТО.
Після двох тижнів перебування у лавах терористів, кіровоградці, залишивши зброю, добровільно покинули батальйон та повернулись за місцем проживання, де і були затримані працівниками Управляння служби безпеки України в області.
Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 258-3 КК України, санкціями якої передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років.
На даний час, у кримінальному провадженні, хід якого керівництвом прокуратури області взято на контроль, вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру.

Довідково
Стаття 258-3. Створення терористичної групи чи терористичної організації
1. Створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а так само матеріальне, організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool