Державтоінспекція Кіровоградщини інформує про задокументовані спроби дачі хабара працівникам ДАІ

Червень 18, 2014 | Новини | Переглядів: 1019 | Коментарі: 0

Як показує статистика, найчастіше водії пропонують хабарі тоді, коли їх затримали за перевищення швидкості, перебування за кермом у нетверезому стані або через відсутність посвідчення водія чи інших необхідних документів.

Так, лише цього тижня зафіксовано дві спроби дачі водіями хабара правоохоронцям, з метою уникнення відповідальності за скоєне правопорушення, на території Кіровоградської області.
16 червня до чергової частини Кіровоградського міськвідділу надійшло повідомлення про те, що на вул. Полтавській обласного центру водій М. намагався дати хабара інспекторам ДПС за нескладання протоколу про адміністративне правопорушення (порушення ним правил зупинки-стоянки).
17 червня на стаціонарному посту ДПС в Олександрівському районі інспекторами ДАІ був зупинений автомобіль Мерседес Віто, під керуванням мешканця однієї із сусідніх областей. Під час перевірки документів інспектори ДПС виявили, що у нього відсутній поліс обов’язкового страхування транспортного засобу. Водій намагався уникнути адміністративної відповідальності за допомогою грошової винагороди. Проте працівниками ДАІ відносно водія складено протокол про адміністративне правопорушення за ч.1 ст.126 КУпАП.
Обидві події внесені до Єдиного реєстру досудового розслідування та порушені кримінальні провадження за ч.1 ст.369 КК України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».
Державтоінспекція Кіровоградщини у черговий раз звертається до всіх водіїв з проханням обов’язково дотримуватись Правил дорожнього руху, а у разі їх порушення не намагатись за допомогою дачі хабара уникнути адміністративної відповідальності. Адже кожен працівник ДАІ отримав доручення начальника Департаменту ДАІ щодо відповідного документування таких неправомірних дій за допомогою фото – і відеозйомки. А у випадку такої фіксації керманичу авто доведеться відповідати не тільки за вчинення адміністративного порушення, а також і за кримінальне правопорушення.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool