Де мешканці Кіровоградщини можуть отримати безоплатну правову допомогу?

Лютий 14, 2017 | Новини | Переглядів: 1057 | Коментарі: 0

Сьогодні на території Кіровоградщини діє Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області, який забезпечує надання такої допомоги у кримінальному процесі.

У цивільних та адміністративних справах забезпечують надання правової допомоги місцеві центри, яких на території області три: Голованівський, Олександрійський та Кіровоградський, а також 18 бюро правової допомоги.
Безоплатна первинна правова допомога, включає такі види правових послуг, як надання правової інформації; консультацій і роз’яснень з правових питань; складення заяв, скарг, інших документів правового характеру (крім процесуальних), а також надання особі допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації.

Безоплатну первинну правову допомогу надають місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги/бюро правової допомоги усім громадянам України, які перебувають під юрисдикцією України.

Безоплатна вторинна правова допомога – вид державної гарантії, що полягає у створенні рівних можливостей для доступу осіб до правосуддя, і включає такі види правових послуг, як захист; здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на таку допомогу в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру.
Організацію надання безоплатної вторинної правової допомоги здійснюють регіональні та місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
Отримати правову допомогу можна також особисто звернувшись до найближчого центру з надання безоплатної правової допомоги або бюро правової допомоги.

Адреси центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області знаходиться за адресою: вул. Дворцова, 32/29, м. Кропивницький, тел. (0522) 37-12-50, 32-07-97, 0991048038.
Голованівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: смт Голованівськ, вул. Ціолковського, 1, т. (05252) 2-25-83, (093) 423-33-73, (068) 834-77-45.

Адреси бюро правової допомоги


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool