Четверо священнослужителів відзначено Подяками Кіровоградської міської ради

Липень 24, 2015 | Новини | Переглядів: 1156 | Коментарі: 0

23 липня пройшло відкрите засідання комісії сприяння дотриманню законодавства про свободу совісті та релігійні організації виконавчого комітету Кіровоградської міської ради, у рамках якого відбулася зустріч заступника міського голови з питань діяльності органів ради Сергія Васильченка з керівниками християнських релігійних громад з нагоди вшанування пам'яті князя Київського Володимира Великого.

У заході взяли участь представники міських релігійних громад УПЦ, УГКЦ, РКЦ, євангельських християн-баптистів, Союзу Церкви Божої України.
Сергій Васильченко звернув увагу, що такі зустрічі сприяють налагодженню більш тісної співпраці влади та Церкви в процесі духовного відродження, підтримки благодійності, збереження порозуміння і злагоди в суспільстві.
На сьогоднішній день релігійна мережа міста нараховує 82 громади, діють єпархіальні управління УПЦ та УПЦ КП, Об’єднання церков ЄХБ.
- Загалом релігійне життя відрізняється в цілому стабільністю, мирним існуванням різних конфесій, - відзначив Сергій Васильченко. - Не зафіксовано фактів порушення вимог чинного законодавства на релігійному ґрунті, проявів міжконфесійного протистояння або втручання представників різних релігійних конфесій у справи інших.
Для задоволення духовних потреб віруючих релігійні громади використовують 20 культових споруд. У приміщеннях, пристосованих під молитовні, проводять богослужіння 14 релігійних громад, 18 релігійних громад проводять богослужіння у орендованих приміщеннях, 11 – у приватновласницьких.
Практично всі релігійні громади займаються благодійною, соціально значущою діяльністю.
Сергій Васильченко подякував керівникам релігійних громад за багаторічну милосердницьку діяльність, усі добрі справи, які вони робили і роблять для мешканців міста, за сприяння духовному відродженню, благодійність, за толерантність і збереження злагоди в міжконфесійних відносинах та суспільстві.

За вагомий особистий внесок у розвиток духовного життя мешканців міста, активну соціально значущу діяльність та з нагоди свята 4 священнослужителів відзначено Подяками Кіровоградської міської ради та виконавчого комітету.
Це протоієрей Бобрик Андрій Іванович, керівник Соціального відділу Кіровоградської єпархії Української Православної Церкви;
Дробаха Анатолій Миколайович, пастор релігійної громади Адвентистів Сьомого Дня;
Дорошенко Леонід Миколайович, пастор релігійної громади євангельських християн-баптистів;
Литвин Микола Григорович, пастор релігійної громади Союзу Церкви Божої України “Жива Надія”.
Музичне вітання для нагороджених та всіх учасників зустрічі прозвучало від бандуристок Кіровоградської музичної школи № 1 імені Генріха Нейгауза.
Після урочистої частини проводилося виїздне засідання комісії. Вивчено умови проведення культової практики релігійної громади УПЦ КП — парафії Славних і Всехвальних Правоверховних Апостолів Петра і Павла (вул. Маланюка, 28), обстежено територію, де збудована каплиця святого блаженного старця Даниїла Єлисаветградського (вул. Криничувата, 1а).

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool