Четверо священнослужителів відзначено Подяками Кіровоградської міської ради

Липень 24, 2015 | Новини | Переглядів: 1178 | Коментарі: 0

23 липня пройшло відкрите засідання комісії сприяння дотриманню законодавства про свободу совісті та релігійні організації виконавчого комітету Кіровоградської міської ради, у рамках якого відбулася зустріч заступника міського голови з питань діяльності органів ради Сергія Васильченка з керівниками християнських релігійних громад з нагоди вшанування пам'яті князя Київського Володимира Великого.

У заході взяли участь представники міських релігійних громад УПЦ, УГКЦ, РКЦ, євангельських християн-баптистів, Союзу Церкви Божої України.
Сергій Васильченко звернув увагу, що такі зустрічі сприяють налагодженню більш тісної співпраці влади та Церкви в процесі духовного відродження, підтримки благодійності, збереження порозуміння і злагоди в суспільстві.
На сьогоднішній день релігійна мережа міста нараховує 82 громади, діють єпархіальні управління УПЦ та УПЦ КП, Об’єднання церков ЄХБ.
- Загалом релігійне життя відрізняється в цілому стабільністю, мирним існуванням різних конфесій, - відзначив Сергій Васильченко. - Не зафіксовано фактів порушення вимог чинного законодавства на релігійному ґрунті, проявів міжконфесійного протистояння або втручання представників різних релігійних конфесій у справи інших.
Для задоволення духовних потреб віруючих релігійні громади використовують 20 культових споруд. У приміщеннях, пристосованих під молитовні, проводять богослужіння 14 релігійних громад, 18 релігійних громад проводять богослужіння у орендованих приміщеннях, 11 – у приватновласницьких.
Практично всі релігійні громади займаються благодійною, соціально значущою діяльністю.
Сергій Васильченко подякував керівникам релігійних громад за багаторічну милосердницьку діяльність, усі добрі справи, які вони робили і роблять для мешканців міста, за сприяння духовному відродженню, благодійність, за толерантність і збереження злагоди в міжконфесійних відносинах та суспільстві.

За вагомий особистий внесок у розвиток духовного життя мешканців міста, активну соціально значущу діяльність та з нагоди свята 4 священнослужителів відзначено Подяками Кіровоградської міської ради та виконавчого комітету.
Це протоієрей Бобрик Андрій Іванович, керівник Соціального відділу Кіровоградської єпархії Української Православної Церкви;
Дробаха Анатолій Миколайович, пастор релігійної громади Адвентистів Сьомого Дня;
Дорошенко Леонід Миколайович, пастор релігійної громади євангельських християн-баптистів;
Литвин Микола Григорович, пастор релігійної громади Союзу Церкви Божої України “Жива Надія”.
Музичне вітання для нагороджених та всіх учасників зустрічі прозвучало від бандуристок Кіровоградської музичної школи № 1 імені Генріха Нейгауза.
Після урочистої частини проводилося виїздне засідання комісії. Вивчено умови проведення культової практики релігійної громади УПЦ КП — парафії Славних і Всехвальних Правоверховних Апостолів Петра і Павла (вул. Маланюка, 28), обстежено територію, де збудована каплиця святого блаженного старця Даниїла Єлисаветградського (вул. Криничувата, 1а).

джерело


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool