Чемпіонам та призерам ХХVІІ Всесвітньої літньої Універсіади в Казані вручено державні нагороди

Липень 26, 2013 | Новини | Переглядів: 731 | Коментарі: 0

Сьогодні у Клубі Кабінету Міністрів України відбулася урочиста зустріч Віце-прем'єр-міністра України Костянтина Грищенка та Міністра освіти і науки Дмитра Табачника з чемпіонами та призерами ХХVII Всесвітньої літньої Універсіади 2013 року, яка відбулася у м. Казань (Республіка Татарстан, Російська Федерація).

 

У заході взяли участь президент Спортивної студентської спілки України, президент Національної академії педагогічних наук Василь Кремень; Перший заступник Міністра освіти і науки Євген Суліма; заступник Міністра фінансів України, президент Федерації веслування академічного Сергій Рибак; Голова Комітету з фізичного виховання та спорту МОН Євген Баженков та ректори вищих навчальних закладів України.

Віце-прем'єр-міністр Костянтин Грищенко від імені Президента України Віктора Януковича та Уряду щиросердно привітав гордість українського спорту – чемпіонів і призерів Всесвітньої літньої Універсіади-2013, тренерів, ректорів вищих навчальних закладів, усіх тих, хто зробив вагомий внесок у високе загальнокомандне місце збірної України.

«Дякую вам за те, що, навчаючись у вищих навчальних закладах, ви зуміли блискуче поєднати навчання з напруженими тренуваннями та представили нашу державу на найвищому рівні. Я, як і мільйони наших співвітчизників спостерігав і вболівав за вашою наполегливою боротьбою, і кожна здобута вами медаль переповнювала відчуттям гордості за український студентський спорт! Ми пишаємося вами!», - наголосив Костянтин Грищенко.

За його словами, Універсіада в Казані цьогоріч мала не лише рекордну кількість учасників, а й видів спорту, представлених на змаганнях: «Уперше у змаганнях такого роду взяли участь понад тринадцять тисяч студентів-спортсменів з майже 2800 вищих навчальних закладів усього світу, які представляли понад 160 країн».

Віце-прем'єр-міністр повідомив, що серед учасників Універсіади-2013 було 370 українських студентів з 90 вищих навчальних закладів, які змагалися за нагороди у 23 видах спорту. З медалями повернулися студенти 42-х вітчизняних університетів.

«Кожну нагороду доводилося виборювати у напруженій і безкомпромісній боротьбі. Здобули 77 медалей: 12 золотих, 29 срібних, 36 бронзових. За кількістю нагород ми – у призовій трійці – після росіян і японців і далеко випередили багато знаних відомих спортивних держав», - зазначив Костянтин Грищенко.

Він також висловив упевненість у тому, що успішні старти наших спортсменів і їхніх тренерів сприятимуть пропаганді здорового способу життя не тільки серед студентів, але й серед широких верств населення.

«Окремі слова подяки хочу висловити ректорам і керівникам спортивних кафедр вищих навчальних закладів, спортивним товариствам, національним федераціям з видів спорту і Спортивній студентській спілці України за вагомий внесок у підготовку та успішні результати нашої студентської збірної на Універсіаді в Казані», - сказав Віце-прем'єр-міністр.

Костянтин Грищенко побажав усім здоров’я, родинного затишку, натхнення та успіхів у спортивній кар’єрі.

У свою чергу, президент Спортивної студентської спілки України, президент Національної академії педагогічних наук Василь Кремень наголосив на тому, що Універсіада – це помітна подія в освітньо-спортивному середовищі України: «Президент України Віктор Федорович Янукович своїм Указом так щедро і високо оцінив виступ наших студентів на Універсіаді. Щире спасибі за це і за те, що наші спортсмени весь час отримували телеграми і вітання від Президента».

Василь Кремень зазначив, що запорукою успішного виступу нашої команди стали – самовіддана праця, талант спортсменів, які під керівництвом своїх тренерів змогли завоювати медалі.

«Дуже приємно, що серед причин такого успіху є високий рівень спортивної та фізкультурної роботи у низці університетів. Також приємно, що вони співпрацюють з національними спортивними федераціями. І третя обставина, яка дуже головна, – постійна увага Міністерства освіти і науки України, Комітету з фізичного виховання та спорту й особисто Міністра Дмитра Володимировича Табачника за підготовкою нашої команди. Дякую за те, що доклали багато зусиль, щоб наша команда була достойно профінансована», - наголосив Василь Кремень.

За його словами, студентській спортивній спілці, яка є громадською організацією, і яка згідно зі статутом Міжнародної організації студентського спорту представляє країну на Універсіаді, було дуже комфортно працювати за такої підтримки та уваги.

«Успішний виступ студентів є прикладом для багатьох юнаків і дівчат як будувати своє життя та діяльність. Глибоко переконаний, що тільки утвердивши якості основних цінностей – здоров’я, здорового способу життя – Україна зможе бути потужною сучасною державою», – резюмував президент Спортивної студентської спілки України.

За словами Василя Кременя, наша держава за роки незалежності, беручи участь в універсіадах, завжди тримається в десятці країн-лідерів. Враховуючи цю обставину, а також те, що в результаті підготовки до Євро-2012, інших заходів, у низці міст України підготовлені гарні умови для масштабних змагань, він запропонував розглянути можливість провести одну з наступних літніх універсіад в Україні.

Під час зустрічі Міністр освіти і науки Дмитро Табачник зачитав Указ Президента України Віктора Януковича від 25 липня 2013 року № 392/2013, відповідно до якого, за досягнення високих спортивних результатів на ХХVІІ Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України чемпіони та призери Універсіади та їхні тренери отримали державні нагороди.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool