Будемо й надалі підтримувати високу планку у розвитку спортивної інфраструктури в області,- Сергій Кузьменко

Липень 24, 2018 | Новини | Переглядів: 710 | Коментарі: 0

На цьому голова облдержадміністрації зауважив під час зустрічі з першим заступником міністра молоді та спорту України Ігорем Гоцулом.

На початку зустрічі урядовець подякував Сергію Кузьменку за увагу до розвитку спорту на Кіровоградщині, а також за допомогу у проведенні в обласному центрі Чемпіонату Європи з бейсболу.

"Чемпіонат проводиться в Кропивницькому не випадково. Саме тут бере початок розвиток українського бейсболу, тут переважно формується збірна, тут створюються умови, щоб цей вид спорту розвивався. Це важливо не тільки для Кіровоградщини, а й для держави. Цією подією ми пропагуємо спорт, здоровий спосіб життя серед молоді і демонструємо іноземним гостям красу та гостинність нашої країни", - зазначив Ігор Гоцул.

Він відзначив зусилля обласної та міської влади, направлені на підтримку та розвиток спорту. Як приклад, перший заступник міністра виокремив знакові об’єкти, де створюються належні умови для занять спортом – це СДЮШОР "Надія", СДЮШОР №2, а також стадіон "Зірка" та стадіон факультету фізичного виховання і спорту ЦДПУ.

"Реконструкція ДЮСШ №2 дозволить завершити легкоатлетичний цикл, тепер окрім літньої буде забезпечена й зимова база. Її зможуть використовувати не лише спортсмени міста, області, а й для змагань і зборів спортсменів з інших регіонів. Цей об’єкт працюватиме не лише на спортивні досягнення, а й на економіку області.", - підкреслив урядовець.

З приводу реалізації цього проекту висловився і голова облдержадміністрації.

"Рішення щодо реконструкції СДЮШОР №2 ми прийняли минулого року і скористалися усіма фінансовими можливостями. На реалізацію проекту, вартість якого сягає більше 40 мільйонів гривень, залучено кошти обласного бюджету, ДФРР та субвенції соціально-економічного розвитку регіонам. І цього року також маємо фінансову підтримку з боку держави," – зазначив він. "Для завершення реконструкції цього об’єкту залишилось залучити більше 7 млн. грн., в такому разі введення в експлуатацію спорткомплексу відбудеться орієнтовано у першій половині 2019 року".

Сергій Кузьменко також поінформував про виконання державної програми з будівництва футбольних міні-полів. За його словами, цього року по області збудовано 12 сучасних футбольних майданчиків і до кінця року їх кількість, після відкриття урядового фінансування, має зрости іще на 10-12.

"У нас гарні можливості для занять різними видами спорту, тож ми й надалі будемо підтримувати високу планку у розвитку спорту на Кіровоградщині", - наголосив Сергій Кузьменко. "Переконаний, разом вирішимо іще чимало завдань, які стосуються розбудови спортивної інфраструктури нашого міста і області".

На згадку про зустріч Ігор Гоцул подарував голові облдержадміністрації футболку олімпійської збірної України. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool