Без «золотого викупу» і з тривалими строками позбавлення волі

Серпень 11, 2011 | Новини | Переглядів: 1528 | Коментарі: 0

Апеляційним судом Кіровоградської області підтримано обвинувальний вирок Бобринецького районного суду по кримінальній справі, порушеній відносно групи осіб, які протягом 2006-2008 скоїли у місті Кіровограді ряд тяжких та особливо тяжких злочинів, зокрема захоплення у заручники власника мережі ювелірних магазинів та вимагання у його рідних викупу. Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у ВЗГ УМВС Кіровоградської області.

Організаторів було засуджено на 9 років 6 місяців та 8 років 6 місяців позбавлення волі, виконавці відповідно отримали – 8 та 8,6 років.
Наприкінці 2008 року чотирма жителями міста Кіровограда, 1983-1984 років народження, було скоєно викрадення місцевого власника мережі ювелірних магазинів. До «операції» злочинці ретельно підготувались. Кілька днів вони стежили та вивчали чоловіка. В обраний для викрадення день із самого ранку зловмисники стежили за своєю жертвою. Ввечері чоловіки інсценували дорожньо-транспортну пригоду з автомобілем «Мерседес», на якому пересувався керівник згаданого підприємства. Чоловік вийшов з транспортного засобу, аби з’ясувати наслідки ДТП, натомість злочинці напали на нього та, погрожуючи зброєю, пересадили до свого авто. Підприємець намагався чинити опір, але його жорстоко побили, зв’язали руки, надягли на голову шапку та вивезли до приватного будинку у Кіровограді, власником якого був приятель одного з нападників.
Наступного дня до «золотої справи» викрадачі залучили свого товариша, який, до речі, був знайомий і з підприємцем. Йому відвели «дипломатичну» роль – вести перемовини із рідними жертви. Спочатку злочинці вимагали викуп у розмірі 2 млн. доларів США або еквівалент золотом, потім цю суму зменшили удвічі, та зупинились на 1 млн. доларів або 50 кг золота. Троє діб бізнесмена утримували в заручниках, фактично без їжі, катували та погрожували позбавити його та рідних життя.
Родичі заручника звернулися за допомогою до спецпідрозділу по боротьби з організованою злочинністю. В результаті оперативної комбінації в обмін на життя підприємця зловмисникам передали 25 кг срібла, пофарбованих під золото. Отримавши «першу частину викупу», викрадачі відпустили жертву. Втім, розрахунки зловмисників отримати решту викупу не справдилися. У результаті спецоперації працівників Головного управління боротьби з організованою злочинністю МВС України та Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Кіровоградській області затримано злочинну групу.
За словами начальника УБОЗ УМВС в області підполковника міліції Ігора Паніотова, у ході подальшого розслідування працівники УБОЗ викрили й інші факти протиправної діяльності учасників злочинного угруповання, зокрема розбійні напади.
У січні 2011 року Бобринецьким районним судом, якому було визначено підсудність даної справи головою Апеляційного суду Кіровоградської області, винесено обвинувальний вирок. Членів злочинного угруповання засуджено на вісім та дев’ять з половиною років позбавлення волі з конфіскацією майна. Перемовник отримав 5 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна. Нещодавно колегія кримінальної палати Апеляційного суду розглянула апеляцію і вирок суду першої інстанції був залишений без змін.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool