Батько ціною власного життя врятував доньку з води

Травень 24, 2011 | Новини | Переглядів: 1641 | Коментарі: 0

 За минулий тиждень п’ятеро людей загинули на водоймах Кіровоградщини. Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі УМНС України в області.

Останній випадок стався 22 травня у селі Листопадове Новомиргородського району. Тут на ставку разом з двома доньками плавав на орендованому човні 34-річний житель Новомиргорода. Внаслідок сильного пориву вітру човен перекинувся і батько ціною власного життя врятував молодшу доньку – трирічну дівчинку він тримав на поверхні води до останнього. На жаль, чоловік захлинувся під хвилею і потонув. Старша донька допливла до берега самостійно. Дійсну причину загибелі встановлюють судмедексперти.

Діставали тіло з орендованого ставка місцеві жителі.

Служба порятунку Кіровоградщини звертається до громадян з проханням бути обережними біля водойм:

купатися краще ранком або увечері, коли немає небезпеки перегріву; плавати не більше 20 хвилин, не доводити себе до переохолодження;

не входити і не пірнати у воду після тривалого перебування на сонці, у стані алкогольного сп’яніння;

альтернативою обладнаному пляжу може бути лише безпечне для купання місце з поступовим ухилом та твердим і чистим дном;

небезпечно пірнати в незнайомих місцях, навіть якщо місце було безпечним для стрибків напередодні, за ніч туди могли щось кинути або течією могло нанести корчів;

якщо раптом захопило плином потрібно, рухаючись за течією, поступово під невеликим кутом плисти до берега;

у місцях, де багато ряски, плисти потрібно біля самої поверхні води, не роблячи різких рухів; коли руки чи ноги раптом заплуталися в стеблах, зупинитися, прийняти позу «поплавка» і спробувати звільнитися;

дуже обережно потрібно плавати на надувних матрацах, іграшках, автомобільних камерах: вони можуть спуститися, їх може віднести вітром або плином далеко від берега;

небезпечно наближатись до суден, човнів і катерів, які пропливають поблизу вас;

діти повинні купатися під наглядом дорослих, які, у свою чергу, повинні навчити дітей плавати, простежити, щоб вони не запливали за обмежувальні буї, і не допускати грубих ігор у воді; не можна залишати біля води без нагляду малят.

Зовсім не зайвими під час відпочинку біля водойми будуть знання прийомів рятування, надання першої допомоги або реанімації. Звичайно, застосувати їх без практики буває досить важко, проте навіть якщо у вас немає ніякої підготовки – дійте, адже ваші зволікання, нерішучість і бездіяльність – це чийсь втрачений шанс на порятунок!


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool