Андрій Ніколаєнко: ми аграрна область з надзвичайним потенціалом

Жовтень 22, 2013 | Новини | Переглядів: 931 | Коментарі: 0

52,5% у загальному обсязі реалізованої промислової продукції області - продукція харчової промисловості. Про це під час апаратної наради в облдержадміністрації розповів директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Шевченко.

Виробництво харчових продуктів в області здійснюють 262 суб’єкти господарювання усіх форм власності, на яких працюють більше 10 тис. чоловік. Галузь представлена потужними промисловими та малими підприємствами, асортимент яких складають понад 2 тисячі найменувань. Їх потужності спроможні переробити протягом року понад 50 тис. тонн м’яса, 185 тис. тонн молока, виробити 650 тис. тонн олії та жирів, 144 тис. тонн цукру, 108 тис. тонн круп, 400 тис. тонн борошна, 150 тис. тонн комбікормів. Найбільш вагомими у структурі реалізації харчових продуктів та напоїв були обсяги реалізації м’яса та м’ясних продуктів (14,8%), хлібобулочних виробів та цукру (13,1%), молочних продуктів (3,9%).
Сергій Шевченко особливо наголосив, що вся продукція відповідає сучасним європейськім стандартами якості.
Голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко зауважив, що пріортетне завдання Глави держави для нашого аграрного регіону – не тільки збирати гарний урожай, а й створити умови для його переробки на вітчизняних підприємствах.
- Ми аграрна область з надзвичайним потенціалом. Головне завдання влади – створити умови для переробки сировини та реалізації готової продукції. Стабільний розвиток підприємств, підвищення рівня продовольчої безпеки – ключові завдання Президента України усім органам влади. Область має якісні товари і наше завдання, як влади, тримати цю якість на рівні Європи, до якої ми й рухаємося, - підкреслив голова облдержадміністрації.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool