Аграрії Кіровоградщини розпочали збір ранніх зернових

Червень 18, 2018 | Новини | Переглядів: 691 | Коментарі: 0

Минулого тижня жнивна кампанія зі збору ранніх зернових стартувала на Бобринеччині. 

Розпочали з озимого гороху, який на Кіровоградщині був посіяний вперше. Експериментально було висаджено всього 29 гектар. У результаті отримали середній показник врожайності 7-8 ц/га.

Про це на апаратній нараді повідомив директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Сергій Коренюк.
"Аграрії розуміли, що буде важко, тому обмежилися невеликою площею. Це дріб’язок, але для набуття досвіду сільгоспвиробники отримали важливу інформацію щодо вирощування озимого гороху.

Окремі господарства району приступили до збору озимого ячменю, який зібрано на 1300 га.
"Площі, які достигають в таку пору – це слабкі і зріджені посіви. Тому для цього року середня урожайність 28,3 ц/га для району це досить непоганий результат", - зауважив Сергій Коренюк. За його словами, масове включення в жнивну кампанію фермерів з інших районів очікується на цьому тижні.

Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко звернувся до керівника департаменту вести системний діалог з сільгосптоваровиробниками у питанні оплати праці робітникам господарств.

"Після збору врожаю і оцінки фінансової ситуації на господарствах слід провести зустрічі з сільгоспвиробниками щодо обговорення можливостей підвищення заробітної плати на підприємствах," - підкреслив очільник області. Він наголосив, що питання виплати середньої заробітної плати в аграрній сфері на контролі влади.

"Ми маємо непогані показники по зростанню зарплати на Кіровоградщині, однак її розмір мене не влаштовує. Переконаний в тому, що в області сільське господарство є прибутковим, про це свідчить і статистика, тому, відповідно, люди повинні отримувати достойну заробітну плату. Нам слід рухатися ближчим часом до 7-8 тисяч гривень у аграрній сфері". 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool