Я знав, як отримав ВІЛ-інфекцію -у мене був секс без презервативу

Лютий 23, 2022 | Народний репортер | Переглядів: 672 | Коментарі: 0

Він настільки захопився вільними стосунками, що забув наскільки важливо, аби вони були захищені. 

Дмитро з тих хлопців, який магнітом притягує дівчат. Харизматичний, розумний, з почуттям гумору, без тем табу у розмові, комунікабельний. Він подобається дівчатам і знає про це. 

- Я знаю, як звернути на себе увагу дівчат. Їх не складно зацікавити, але по-справжньому я не закохувався. У свої 18 років, мене цілком влаштовували вільні стосунки і сексуальний досвід, який я отримував, - Діма не приховує свою мотивацію у знайомстві з дівчатами.

Після закінчення школи, хлопець вирішив йти до збройних сил України, потім повернутися додому, здобути вищу освіту, працювати за фахом. Проте, під час проходження комісії та здавання аналізів він дізнався, що в нього ВІЛ.

- Я знав, як отримав ВІЛ-інфекцію, адже в мене був секс без презервативу, багато сексу. Хоча я добре пам’ятаю, як до нас в школу приходила соціальна працівниця з благодійної організації і розповідала про те, що ми, одинадцятикласники, повинні використовувати захист. Але я тоді думав, що це не для мене. Це я вже потім їй сказав, коли ми сиділи в одному кабінеті. Я потрапив до неї під соціальний супровід, - каже Діма.
Соціальна працівниця Марина (ім’я змінено) проєкту HealthLink: «Прискорення зусиль України з метою подолання епідемії ВІЛ», що реалізує БО «100 відсотків життя. Кропивницький», добре пам’ятає школу, в якій тоді була із лекцією з нагоди Дня пам’яті померлих від СНІДу. 

- Я тоді читала лекцію в декількох школах, і в цій у тому числі. У мене була яскрава презентація із слайдами. У кінці презентації був зображений презерватив, який посміхається. Ми спілкувалися про захищені стосунки. Було багато запитань, не було закритих тем. Однак не всім інформація стала в нагоді… Це я про Діму… Коли він мене помітив у лікарні в кабінеті, сказав: «Я вас пам’ятаю, ви у нас читали лекцію про ВІЛ». І тоді під час нашої першої консультації з ним, я поспілкувалася з ним про те, як жити з ВІЛ-позитивним статусом. Він молодий, гарний, безтурботний, реалізовує своє его на ліво і на право, самостверджується, отримує сексуальний досвід. Ми вчасно почали спілкуватися, він не замкнувся через свій ВІЛ-позитивний статус. Я йому дала засоби контрацепції, розповіла, що крім ВІЛ, є ще багато інших венеричних захворювань, і не всі захворювання можна визначити візуально, що варто вести захищені статеві стосунки, - ділиться соціальна працівниця.

Діма про свій ВІЛ-статус поки нікому не розповідає. Наважується сказати мамі, проговорює із соціальною працівницею різні моменти, якщо, наприклад, хтось сторонній помітить, що він п’є антиретровірусну терапію. З цього моменту статеві стосунки у нього захищені, хоча і вільні, як і раніше. Він поїхав працювати за кордон, визначається з новими цілями, каже, що найперше хоче бути здоровим. 

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool