Кропивницький: День бібліографії

Жовтень 27, 2023 | Народний репортер | Переглядів: 352 | Коментарі: 0

День бібліографії «Віки творилась українська мова», який сьогодні провели в Центральній міській бібліотеці для дітей був приурочений до свята української писемності та мови.

Протягом дня користувачів бібліотеки знайомили з становленням українського слова та писемності. Відвідувачі закладу мали змогу ознайомитися з матеріалами книжкової виставки «Від Нестора Літописця до сьогодення», прослухати цікаві повідомлення про відомих мовознавців та дослідників української мови Бориса Грінченка і Олександра Потебні.

Для підлітків цікавою і корисною була вікторина «Чи правильно ми розмовляємо?».

Молодша аудиторія залюбки прийняла участь у настільній бібліографічній грі «Аукціон домислів».

За межами закладу для молодших читачів бібліотекарі провели фольк-годину «Прислів'я та приказки – життєві підказки» та веселий конкурс

«Скоромовки-спотиканки».
Всім відвідувачам бібліотекарі пропонували книги та добірки інформаційних ресурсів для покращення та вдосконалення української мови.

Самі ж бібліотекарі вже традиційно приєдналися до акції єднання навколо української мови - написання Національного радіо диктанту в прямому ефірі.

Кропивницький: День бібліографії

Кропивницький: День бібліографії
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool