До українських полярників приплив горбатий кит (ВІДЕО)

Березень 26, 2022 | Народний репортер | Переглядів: 1189 | Коментарі: 0

До наших полярників, які працювали в морі, приплив поспілкуватися горбатий кит! Тільки погляньте, які неймовірні кадри зафільмував драйвер човна Олександр Книжатко

Ці тварини – справжні велетні Антарктиди: середня вага горбаня – 30 тонн, а довжина 13,5-14,5 метрів.

Для порівняння: тільки голова "гостя" була розміром з човен українських науковців. Але хоч і плавав він дуже близько, проте був дуже чемним та делікатним. І щоб показати свою привітність, шумно "фиркав" та навіть пускав фонтанчики. Таке спілкування тривало близько 15 хвилин. А насамкінець цей гігантський красень передав вітання всій Україні та запевнив, що ми неодмінно переможемо!

Нагадаємо, що горбані є найчисленнішими китами в районі Антарктичного півострова (тобто тієї частини континенту, де розташована наша станція).

У Південній півкулі вони розмножуються в теплих тропічних водах, а у води Антарктики мігрують, щоб під час антарктичного літа живитися крилем та іншими морськими ракоподібними. Їх горбаті кити відціджують з води крізь пластини китового вуса.

Дослідження горбанів є одним з напрямів роботи біологів на "Вернадському". Зокрема, відбувається ідентифікація китів за унікальними візерунками їхніх хвостів, створення "китового" каталогу та вивчення міграцій цих тварин.`- повідомляє у фейсбуці Національний антарктичний науковий центр 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool