Через ускладнення від COVID-19 у Львові трьом пацієнтам ампутували ноги

Жовтень 20, 2021 | Коронавірус | Переглядів: 1170 | Коментарі: 0

У Львові трьом пацієнтам восьмої міської клінічної лікарні довелося ампутувати ноги через ускладнення від COVID-19

У хворих було діагностовано тромбоз. 

 "Тромбози, як ускладнення почастішали, тільки за цей тиждень нашим хірургам довелося тричі ампутовувати кінцівки, аби врятувати життя пацієнтів. Усі вони потрапили у наше COVID-відділення через важкий перебіг хвороби. Згодом додалися симптоми тромбозу.
 Якщо порівнювати, то від початку пандемії кількість таких усладенень, у 8 міській клінічній лікарні, трапилося лише 15 разів.
У зоні ризику ті, які хворіють на діабет, генералізований атеросклероз, а також пацієнти із надвагою чи ті, які палять.
 Чому так стається? COVID-19 викликає тромбування дрібних і крупніших судин в різних ділянках тіла. Найчастіше потерпають легені, адже вірус викликає агрегацію дрібних клітинок крові, які приводять до мікротромбування. Траплялися такі випадки, коли пацієнти почували себе добре, а клінічна картина на КТ показує масштабне ураження легень, або навіть навпаки, пацієнту важко дихати, а на КТ не видно змін. Після легень найчастіше тромби утворюються у кишківнику та нижніх кінцівках.
Підступність і в тому, що тромбоз як ускладнення, трапляється не тільки в розпалі хвороби, але після повного одужання. Тому, важливо, після виписки із лікарні, бути на постійному контролі у сімейних терапевтів", - повідомили у Facebook медустанови

Фото: КНП "8-а міська клінічна лікарня м.Львова" 

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool