З початку 2009 року у Кіровоградській області на водойомах загинули 6 людей

Лютий 10, 2009 | Стрічка | Переглядів: 2344 | Коментарі: 0

Як повідомляє  «FotoInform»,  найбільшу групу ризику становлять рибалки, для яких підлідний лов  привабливий насамперед тим, що не потрібно човна – по льоду можна дістатися до будь-якого облюбованого місця. Та на догоду власному захопленню рибалки часто нехтують правилами безпеки і йдуть на невиправданий ризик. Особливо гостро постає ця проблема в період потепління. Так 9 лютого на річці Синюха поблизу селища Новоархангельськ провалилися під лід четверо рибалок. На місце події відразу ж виїхали рятувальники місцевого підрозділу, а також водолазні відділення з Вільшанки та Кіровограда. Всього залучалося 4 одиниці техніки та 13 чоловік особового складу. На жаль, все що їм вдалося це витягти на поверхню тіла трьох нещасних. Одного з рибалок встигли врятувати місцеві жителі.Тому, шановні рибалки, будьте максимально обережними, займаючись улюбленою справою. Пам’ятайте, що життя прекрасне вже саме по собі, і якщо є привід для найменшого сумніву щодо безпечності вашого виходу на  лід, не ризикуйте. А для певності пам’ятайте кілька нехитрих правил поведінки на льоду: в жодному разі не виходьте на тонкий лід, ніколи не перевіряйте його  міцність ударом ноги, використовуйте для цього палицю. Не бажано також стрибати і бігати по льоду, збиратися великими групами на одному місці. На невеликій ділянці не слід пробивати багато лунок, відстань між ними повинна бути не менше 5-6 метрів. Важливо мати при собі міцну мотузку завдовжки    15-20 метрів з петлею на одному кінці та півкілограмовим вантажем – на іншому, два цвяхи або ніж, які допоможуть вибратися на лід , якщо раптом провалився.  Не завадить також якщо у кишені буде мобільний телефон чи інші засоби зв’язку. Пам’ятайте, що небезпечно виходити на лід у нічний час і наодинці. Вирушаючи рибалити, попереджайте рідних куди йдете, а йдучи, не забувайте, що на вас чекають вдома ваші рідні. І не тільки заради вилову.Ці поради стосуються також тих, хто свідомо наражає себе на небезпеку, йдучи по крихкому льоду,  щоб у такий спосіб скоротити шлях.Тому ще раз звертаюся до всіх громадян з переконливим проханням: зважаючи на потепління утримуйтесь від перебування на льоду, не випробовуйте долю!Окремо хочу звернутися до батьків: пильнуйте своїх дітей, не дозволяйте їм без вашого нагляду гратися поблизу річок, ставків. Пам’ятайте: відповідальність за їхнє життя несете саме ви!

Начальник головного управління МНС України в Кіровоградській області Генерал-майор служби цивільного захисту Віктор Федорчак


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool