Вода примножує свої жертви

Червень 11, 2009 | Стрічка | Переглядів: 1696 | Коментарі: 0

56-річна жителька міста Світловодська відпочивала в районі ресторану “Бриз”, на берегоукріпленні Кременчуцького водосховища, до речі, в  забороненому  для купання місці. За словами свідка трагедії, відпливши від берега на відстань близько 7 метрів жінка раптово зникла під водою. Чоловік кинувся у воду, щоб врятувати її, але на жаль, не зміг  знайти. Після чого одразу зателефонував до міліції, звідки інформація про подію надійшла до служби порятунку “101”. Через годину водолазами Світловодської аварійно - рятувальної станції тіло загиблої було вилучено з води. В цей день через необережне поводження на воді загинула 21-річна дівчина, яка відпочивала зі своїми знайомими на ставку “Орлова Балка”, що в Знам’янському районі. Дівчина зайшла у воду в стані алкогольного сп’яніння та за 10 метрів від берега почала тонути, друзі намагалися її рятувати, та не встигли. За аналогічних обставин потонув 39-річний чоловік на штучній водоймі в селі Цибульове цього ж таки району. Усіх цих трагедій можна було б уникнути якби відпочивальники дотримувалися необхідних правил безпечної поведінки на воді. Перш за все – відпочинок на воді повинен бути тільки у спеціально відведених та обладнаних для цього місцях. По друге – не варто заходити у воду в нетверезому стані. Якщо ж на ваших очах тоне людина, необхідно підпливти до неї та пірнувши схопити її позаду за волосся і таким чином транспортувати до берега. . У випадку, якщо тому хто тоне, вдалося схопити вас за руки, шию або ноги, негайно пірнайте – інстинкт самозбереження змусить потерпілого вас відпустити. Якщо під руками є надувні круги або матраси – обов’язково скористайтеся ними для порятунку потопаючого. Звичайно людині, яка не має певних навичок,  буде непросто діяти в екстремальній ситуації, втім зволікати не варто, необхідно використовувати будь-який шанс, аби врятувати життя.

ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool