Виставка до Дня Скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

Червень 22, 2009 | Стрічка | Переглядів: 1918 | Коментарі: 0

Рівно 68 років тому, 22 червня 1941 року, фашистська Німеччина, прагнучи світового панування, напала на Радянський Союз, так було розпочато Велику Вітчизняну війну. 1941 рік – рік страшних випробувань, втрат, розчарувань, відчаю, але одночасно – незламної віри радянських людей у свою Перемогу. На виставці представлена робота П.І.Кодьєва «Сполох» (1954р.). Ця картина – як символ початку війни. Адже лелеки, що зображені на ній – символ миру, і сполох цих птахів, вогонь, який наближається до їх гнізда – ознака великого лиха, що прийшло на нашу землю. Дуже актуальною є робота Н.І.Лопухової «На фашистську каторгу», оскільки, нажаль, багато наших співвітчизників у роки розбудови незалежної України відчули на собі, що таке рабська праця за кордоном, повне безправ’я, та неможливість повернення на Батьківщину. Актуальність полягає і в тому, що деякі люди, особливо – молодь, не розуміють, що таке фашизм і яку смертельну загрозу ніс він усьому людству. Окремий блок експозиції складають матеріали, присвячені Володимиру Олександровичу Федорову, художнику, одному з найвідоміших портретистів Кіровоградщини та представнику соціалістичного реалізму в образотворчому мистецтві, колишньому фронтовику. Бойове хрещення у роки війни він отримав під Москвою. Воював у Прибалтиці, на території Німеччини. Після війни працював художником у Кіровоградському обласному краєзнавчому музеї, обласному будинку народної творчості, був викладачем на курсах підготовки керівників художньої самодіяльності. Він – активний учасник багатьох обласних, республіканських, всесоюзних та зарубіжних виставок. У 1978 році став членом Спілки художників Радянського Союзу. Як людина, що пройшла війну, багато своїх робіт присвятив воєнній тематиці, увічнивши пам'ять про той трагічний  і одночасно героїчний час. На виставці представлені нагороди В.О.Федорова, його листи з фронту, фотографії батальних картин майстра, публікації у пресі. Ця людина – символ того покоління, які прийняло на себе страшний удар ворога у 1941 році і вистояло, а потім, жертвуючи собою, несло народам колишнього Радянського Союзу і  Європи визволення від коричневої чуми. Мета виставки не обмежується екскурсом в історію. Вона – попередження деяким гарячим головам, заклик берегти мир. Адже немає у світі нічого страшнішого за війну, повідомляє «FotoInform». Важко переоцінити значення виставок, завдання яких – розвіяти ілюзію щодо фашизму. Олег Юрченко – провідний екскурсовод відділу науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею

ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool