Рівняння на тендери

Червень 24, 2009 | Стрічка | Переглядів: 1749 | Коментарі: 0

Основним питанням, що розглядалось на селекторній нараді став стан організації перевірок державних закупівель (тендерів) на всіх стадіях закупівель, вжиття відповідних заходів щодо попередження та усунення порушень під час проведення замовниками процедур закупівель в світлі нових вимог та підходів до цих питань, повідомляє «FotoInform». Головна зміна, що відбулась в цій сфері – це перехід від перевірок постфактум до поточного контролю за тендерними процедурами на всіх стадіях їх здійснення. На нараді були підняті й основні проблеми, які мають місце при перевірці тендерів. Одна з яких – недопуск ревізорів на об’єкти контролю. Цю проблему спеціалісти ГоловКРУ рекомендують вирішувати не інакше, як у співпраці з правоохоронними органами. В рамках селектору представники обласних контрольно-ревізійних управлінь, в тому числі перший заступник начальника КРУ в Кіровоградській області Володимир Романенко, приймали активну участь в обговоренні даних питань, враховуючи специфіку своїх регіонів. На сьогодні, говорить заступник начальника відділу контролю у сфері державної власності облКРУ Лариса Топалова, наше управління вже активно працює в напрямку поточного контролю тендерів. Зокрема, на стадії завершення знаходиться перевірка сімнадцяти тендерних процедур, що проводить Служба автомобільних доріг області. Суттєвих порушень при даній перевірці не виявлено, втім після участі ревізорів в організації тендерів, три з них було відмінено. Отже, поточний контроль вже приносить свої плоди. Загалом, за словами Лариси Топалової, перевірка тендерів – складне завдання, яке під силу лише досвідченим спеціалістам. Складнощі в цій сфері додає кількаразова зміна законодавства. Але завдяки активній роботі і шефству більш досвідчених ревізорів над молодими спеціалістами, наша область тримає руку на пульсі і готова включитись у всеукраїнське «рівняння на тендери».

ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool