Кіровоградська «Зірка» розгромила «Буковину»

Травень 12, 2014 | Спорт | Переглядів: 1573 | Коментарі: 0

Не міг  наставник «Зірки» Анатолій Бузнік виставити оптимальний склад. Через дискваліфікацію пропускав звітний матч захисник Андрій Мостовий; травмовані Олександр Кочура, Олег Допілка, Олександр Данішевський, Сергій Рожок.

Але справедливості заради треба сказати, що і чернівецький клуб, який останнього часу зазнає суттєвих фінансових негараздів, не зміг привезти до Головківки навіть 18 футболістів...
Вже на початку матчу кіровоградці могли відкрити рахунок, скориставшись помилкою голкіпера гостей на виході, але свого партнера вчасно підстрахували захисники. На 5-ій хвилині матчу воротам суперника загрожував Дмитро Осадчий: м’яч влучив у партнера, а ось повторний удар Дмитра заблокував захисник. 14-а хвилина матчу стала результативною: на правому фланзі оборони чернівчан брати Баранці розіграли комбінацію і Григорій поцілив у поперечину воріт «Буковини», а за мить з кута штрафного майданчику Дмитро Фатєєв «зняв павутину» дев’ятки воріт суперника – 1:0. Через кілька хвилин Самойленко мав шанс подвоїти рахунок на табло, але після передачі Дмитра Осадчого Вячеслав не переграв голкіпера. Перевага "Зірки" поступово ставла тотальною. На двадцятій хвилині при подачі кутового ніхто не прикрив Чичикова – Олексій не скористався своїм шансом. Вже за перші пів-години гри кіровоградці створили більше моментів, ніж за перші шість ігор весняної частини! Тоді ж як перша небезпека біля воріт «Зірки» була створена лише на 29-ій хвилині, коли після передачі Романа Степанкова Степан Маковійчук прострілив вздовж воріт, але, на щастя, ніхто передачу не замкнув. Далі дещо гра заспокоїлася. Мав ще одну можливість забити Вячеслав Самойленко, але після подачі Фатєєва, перебуваючи на дальній штанзі воріт, головою Вячеслав пробив не сильно і м’яч став легкою здобиччю голкіпера.
В певний момент «Буковина» змогла відсунути гру від своїх воріт. Але от по-справжньому стовідсоткових моментів до перерви створити не змогла. Хоча у гостей і було кілька напівмоментів. Так, наприкінці першого тайму після «обрізки» Олексія Чичикова в центрі поля Юрій Пантя підхопив м’яч і з 20 метрів пробив поруч з дальньою штангою воріт Дмитра Козаченка.
На початку другого тайму матчу кіровоградці провели стрімку контратаку: Фатєєв відпасував на вихід Самойленку, який міг і сам пробивати по воротах суперника, але вирішив прострілити на Чичикова. М'яч до останнього не дійшов, адже вдало на перехопленні зіграв захисник. А на 58-ій хвилині матчу Ігор Загальський з центра поля вирішив віддати пас на свого голкіпера: м’яч перехопив Палагнюк, але, на щастя, не влучив у ворота. Безумовно, це був найяскравіший момент у "Буковини" за всю гру.
На жаль, в і цьому матчі не обійшлося без травми гравця «Зірки». У зіткненні з опонентом Борис Баранець отримав травму, поповнивши лазарет кіровоградської команди. Добре, що ця травма ніяк не вплинула на психологічний стан команди, тож вже на 65-ій хвилині кіровоградці забили другий м’яч: Григорій Баранець зі штрафного подав і Дмитро Осадчий ударом головою точно пробив у дальній кут воріт чернівчан – 2:0.
Тренер чернівчан вирішує провести заміну воротаря, але молодому голкіперу «Буковини» Герману Гнатишу, який вийшов на заміну, довелося із сітки власних воріт діставати м’яч ще не раз. Так, вже на 75-ій хвилині Чичиков відпасував на Галенка, який в дотик метрів з восьми мав завершати атаку господарів, але голкіпер суперника парирував удар. Добре, що першим на добиванні був Григорій Баранець, який невідпорним ударом довів рахунок до 3:0. Через вісім хвилин в контратаці Дмитро Тітов, якому з центра поля асистував Дмитро Осадчий, впевнено реалізував вихід сам на сам з голкіпером «Буковини». П’ятий м’яч у ворота чернівецької команди відправив Ярослав Галенко, який звільнився від опіки опонента і точно пробив у нижній дальній кут воріт – 5:0. На жаль, кіровоградській команді не вдалося втримати цей рахунок до завершення зустрічі. У компенсовані хвилини до основного часу матчу за порушення правил Бурдіяном проти гравця «Буковини» було призначено пенальті у ворота «Зірки». Одинадцятиметровий удар чітко реалізував Роман Степанков. Тож підсумковий рахунок зустрічі 5:1 на користь «Зірки». Варто також зауважити, що три м’ячі з п’яти забили вихованці кіровоградського футболу: відзначилися три Дмитра - Фатєєв, Осадчий та Тітов. Це перша розгромна перемога нинішнього сезону в активі "Зірки". Також необхідно згадати, що кіровоградці повторили своє досягнення у матчах проти чернівецької "Буковини", вигравши з різницею в 4 м'ячі. Останнього разу така перемога була зафіксована 30 років тому!
У наступному турі 17 травня кіровоградська «Зірка» в Чернігові буде протистояти місцевій «Десні». Зважаючи на перемогу чернігівських футболістів в Олександрії, цей матч фактично перетворюється у гру за 5-е місце.

«Зірка» (Кіровоград) – «Буковина» (Чернівці) - 5:1 (1:0).
11 травня 2014 року (неділя). Початок матчу о 17.00. Головківка. Стадіон «ГОЛовківський». «FAVBET Ліга 1». 27-ий тур. +21 С.
Арбітр: Грисьо Юрій (Львів).
Асистенти арбітра: Соломчак Тарас (Тернопіль), Журибіда Володимир (Луцьк).
Четвертий арбітр: Копієвський Віктор (Кіровоград).
Спостерігач арбітражу: Чорний Олег (Донецьк).
«Зірка»: 72. Козаченко Дмитро, 5. Бочкур Роман к/к, 8. Родіна Вадим, 16. Баранець Борис (18. Бурдіян Андрій, 64), 19. Самойленко Вячеслав (11. Галенко Ярослав, 56), 20. Фатєєв Дмитро, 21. Загальський Ігор (7. Іван Рудницький, 76), 22. Баранець Григорій, 55. Чередніченко Ігор, 66. Осадчий Дмитро, 77. Чичиков Олексій (24. Тітов Дмитро, 78). Запасні: 33. Поштаренко Павло, 13. Сокуренко Віталій, 15. Степанов Андрій. Головний тренер: Бузнік Анатолій.
«Буковина»: 1. Одольський Костянтин (12. Гнатиш Герман, 72), 2. Жовтюк Микола, 7. Темерівський Олександр, 10. Маковійчук Степан к/к, 18. Ільїн Сергій (5. Лисюк Олександр, 67), 20. Орловський Борис (19. Пислар Вадим, 80), 21. Пантя Юрій, 23. Блажко Валерій (15. Гущин Артур, 59), 24. Степанков Роман, 25. Найко Володимир, 77. Палагнюк Василь. Головний тренер: Гій Юрій.
Голи: 1:0, Фатєєв Дмитро (14), 2:0, Дмитро Осадчий (65), 3:0, Баранець Григорій (75), 4:0, Тітов Дмитро (83), 5:0, Галенко Ярослав (86), 5:1, Степанков Роман (90+2, з пенальті).
Попередження: Найко Володимир (18), Осадчий Дмитро (21), Маковійчук Степан (51), Родіна Вадим (54).

Джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool