За останній місяць кількість випадків інфікування COVID-19 в Україні збільшилась

Липень 17, 2020 | Новини регіонів | Переглядів: 835 | Коментарі: 0

Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 17 липня:

▪️ В Україні за минулу добу зафіксовано 809 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 65 у дітей та 132 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 211 осіб, померли 11 осіб.

▪️ Одужали за добу 838 осіб.

▪️ За останню добу проведено 28 019 тестувань, з яких 13 108 методом ПЛР,
14 911 методом ІФА.

▪️ За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Львівській (132), Івано-Франківській (67), Харківській (64), Закарпатській (63) областях та в місті Києві (76).

▪️ МОЗ планує до вересня поточного року вдвічі збільшити кількість тестувань на COVID-19 в порівнянні з поточними показниками. На сьогодні вітчизняні лабораторні центри проводять 13-14 тис. ПЛР-тестів за добу. Для порівняння - на початку квітня в Україні здійснювалось 200-250 таких тестувань за добу. За останні три місяці було обновлено обладнання всіх лабораторних центрів, що дозволило значно збільшити їхні потужності. Міністерство має намір продовжити роботу у цьому напрямі.

▪️ Міністр вважає, що в Україні мінімальна зарплата лікаря після закінчення інтернатури повинна складати 20-25 тис. грн. Оскільки підвищити заробітну плату до такого рівня одномоментно достатньо складно, МОЗ ініціювало поетапний її перегляд. Так, з 1 вересня поточного року зарплата лікарів в середньому буде підвищена на 3,5 тис. грн, середнього медпрацівника - приблизно на 2,5 тис. грн, молодшого - на 1,25 тис. грн.

▪️ Сьогодні запланована робоча поїздка міністра у Житомирську область. У програмі візиту - відвідування Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, Обласного перинатального центру, а також Обласної дитячої лікарні.

▪️ МОЗ вважає пріоритетним розвиток екстреної медичної допомоги. Цього року Уряд збільшив її фінансування приблизно на 1,3 млрд грн.

▪️ Постановою Уряду №392 передбачається, що перевезення пасажирів у транспорті повинно відбуватись у кількості, яка не перевищує кількість місць для сидіння. У разі слідування транспортного засобу до регіонів зі складною епідеміологічною ситуацією, дозволяється перевезення пасажирів в межах 50 відсотків місць.

▪️ За останній місяць кількість випадків інфікування COVID-19 в Україні збільшилась в порівнянні з травнем-початком червня. Для профілактики поширення коронавірусу МОЗ закликає громадян дотримуватись маскового режиму, соціальної дистанції та користуватись антисептиками. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool