Як оформити кредит на покупку нового автомобіля?

Липень 02, 2020 | Новини регіонів | Переглядів: 890 | Коментарі: 0

Багато українських автолюбителів мріють про власний автомобіль, але не мають достатньо грошей на його покупку в салоні.

Але володіти авто що було у вжитку теж не хочеться. У даній ситуації, варто задуматися про отримання позикових коштів в банку. Але з огляду на особливості роботи фінансових установ в Україні потрібно розбиратися в тонкощах кредитування колісного транспорту. Це дозволить підібрати кредитну програму що підходить, щоб не переплачувати великі відсотки.

Особливості українського кредитування

Кредит на автомобілі – це специфічна фінансова позика розрахована на покупку колісних транспортних засобів. Це цільова програма, яка видається під певний вид автотранспорту. Незважаючи, що умови співпраці з банками досить прості вони не завжди прозорі для покупця. Це обумовлено тим, що фінансові організації намагаються перестрахуватися від супутніх ризиків. Тому іноді під час підписання договору оголошуються не всі передбачені платежі.

Підписання кредиту не займає багато часу при тому, що отримання грошей іноді перетворюється в проблему для позичальника. У класичному випадку передбачається найбільш вигідний кредит з низькою процентною ставкою до 14% річних. У випадку з експрес-кредитуванням відсоток максимальний при мінімальному терміні співпраці. Якщо розглядати безвідсоткову позику перший внесок становить більш ніж половину вартості транспортного засобу.

Сьогодні надійні нові авто в кредит або за власні кошти покупця доступні на https://auto.ria.com/uk/newauto/ №1 серед авто сайтів що працюють на українському ринку. З огляду на значну базу транспорту, зібрану на сайті тут щодня українські автолюбителі продають і купують майже 1400 транспортних засобів.

Правила оформлення кредиту на авто

Сьогодні оформлення кредиту на придбання автотранспорту, можливо в банках або безпосередньо в автосалонах. При цьому не можна довіряти сумнівній рекламі маловідомих організацій, що пропонують максимально вигідні умови співпраці після підписання договору. Зазвичай це хитрий напад шахраїв. Подібні угоди можуть обернутися серйозними фінансовими проблемами для покупця.

У разі співпраці банку та офіційного дилера виробника конкретної марки автомобілів покупець може розраховувати на максимально вигідні умови кредитування. Для отримання позикових коштів вноситься початковий внесок, розмір якого становить від 10 до 30%, в залежності від умов програми. Популярністю користується система trade-in, що передбачає внесення як перший внесок старого автомобіля покупця. При цьому така співпраця відбувається за мінімальною процентною ставкою.

Як купити стару машину за позикові кошти?

Зазвичай оформлення авто в кредит не доставляє покупцеві особливих проблем. Однак важливо враховувати певні нюанси. Серйозні вимоги, що пред'являються до позичальника обумовлені перебуванням уживаного автомобіля в підвищеній зоні ризику. У разі неплатоспроможності покупця і не повернення грошей фінансовій установі машина буде конфіскована. При цьому автомобіль бувши не новим значно втратить в ціні. Тому банку не вдасться в повному обсязі відшкодувати завдані збитки, що завдав позичальник.

Особливістю кредитування уживаного транспорту в Україні є наступні умови:

  • мінімальний термін кредитування;
  • обов'язкова застава в розмірі від 10% ціни транспортного засобу;
  • видача кредиту тільки при наявності автомобіля, що відповідає умовам програми.

В іншому співпрацю з банком аналогічна купівлі нового транспортного засобу. Однак покупець ризикує не тільки залишитися боржником, а й стати власником проблемної машини. Це обумовлено тим, що позичальник отримує гроші готівкою і віддає продавцю, не маючи ніякої гарантії, що машина має нормальний технічний стан або не перебуває у базі викрадених. Тому автолюбитель повинен бути впевненим у надійності автосалону, з яким належить співпрацювати.

Пакет документів для оформлення кредиту

Для отримання кредиту на покупку нового автомобіля в автосалоні покупець повинен зібрати всю необхідну документацію. При цьому пакет документів мінімальний і складається з наступних паперів:

  • при собі варто мати посвідчення особи – зазвичай цивільний паспорт;
  • копію основних аркушів трудової книжки;
  • довідку про доходи завірена в бухгалтерії.

Таких документів досить для отримання позикових коштів розміром понад 50000 гривень. Це стандартні умови, пропоновані більшістю великих українських банків. При цьому кредит на нові автомобілі видається з мінімальною процентною ставкою.

Сьогодні авто кредитування без першого внеску. Але така програма зустрічається рідка. Зазвичай мінімальна процентна ставка передбачена дилерськими представниками виробника, які співпрацюють з певною фінансовою компанією.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool