Відтепер нормативна база з регулювання небанківських фінустанов у окремому розділі на вебсайті Національного банку

Листопад 29, 2020 | Новини регіонів | Переглядів: 716 | Коментарі: 0

На вебсайті Національного банку запрацював новий розділ "Регулювання ринку небанківських фінансових послуг".

Ця сторінка створена для полегшення пошуку інформації про чинне законодавче регулювання та покращення обміну інформацією з учасниками ринку. Відтепер усі актуальні документи, проєкти, чинні розпорядження та закони зібрані в одному розділі. Вони систематизовані відповідно до сегментів небанківського ринку: загальне регулювання, страхування та кредитні спілки (ризикові сегменти), лізинг, фінансові компанії та інші небанківські фінансові послуги (неризикові сегменти). Розділ складається з двох підрозділів.
Регуляторна діяльність (проєкти)

У підрозділі оприлюднюються проєкти нормативно-правових актів щодо небанківських фінустанов для ознайомлення та обговорення з учасниками ринку. Кожен проєкт регуляторного акта проходить етап обговорення протягом періоду не менше одного місяця. Нагадаємо, що рекомендації, зауваження, пропозиції до діючих нормативно-правових актів та їх проєктів, що розробляються, приймаються на поштову скриньку: NBFI.regulations@bank.gov.ua.
Чинне законодавство

У підрозділі розміщені закони України, постанови та розпорядження Кабінету Міністрів України, Міністерства юстиції України, чинні нормативно-правові акти Нацкомфінпослуг та Держфінпослуг, постанови, розпорядження та чинні нормативно-правові акти Національного банку. Для зручності пошуку законодавство розмежоване за темами: загальне регулювання, ліцензування та реєстрація, звітність та нагляд і перевірки. Під час здійснення регулювання небанківського ринку Національний банк дотримується принципів прозорості та кращих міжнародних практик. Відтак задля ефективного впровадження нових регуляцій Національний банк вітає та запрошує фінустанови й асоціації до співпраці, обговорення та активної участі в їх розробленні.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool