В Україні оголошено помаранчевий рівень небезпеки

Лютий 04, 2020 | Новини регіонів | Переглядів: 1251 | Коментарі: 0

За попередженням Укргідрометцентру, протягом 4-6 лютого 2020р. очікується ускладнення погодних умов до помаранчевого (ІІ) рівня небезпечності.

Вдень 4 лютого на Закарпатті, Прикарпатті значний дощ та мокрий сніг, вночі 5 лютого сильний сніг (приріст снігового покриву 10-20, в горах 35-40 см); пориви вітру 15-20 м/с (в горах 25 м/с), хуртовини, на дорогах снігові замети, ожеледиця.

3-4 лютого, внаслідок відлиги та випадання дощу 1-2 лютого, на річках Карпатського регіону продовжиться формування тало-дощового паводку, переважно без загрози негативних наслідків. Лише у нижній течії р. Боржава (Закарпаття) утримається вода на заплаві та очікується досягнення початкових відміток підтопленням ряду прирічкових населених пунктів; також очікується вихід води на заплаву міждамбового простору р.Латориця в районі м.Чоп.

3-4 лютого на високогір'ї Закарпатської та у горах Івано-Франківської області зберігається значна сніголавинна небезпека (3 рiвень).

5-6 лютого в центральних областях значний сніг, у східних областях значний сніг з дощем, у південних областях значний дощ з переходом в мокрий сніг, утворення снігового покриву висотою 10-15 см; місцями ожеледь та налипання мокрого снігу; пориви вітру 17-22 м/с, місцями 25 м/с, хуртовини; на дорогах ожеледиця; на Кіровоградщині та Дніпропетровщині сильний сніг, утворення снігового покриву висотою 20-25 см, снігові замети.

Очікувані погодні умови спричинятимуть порушення та припинення руху транспорту на дорогах та вулицях (ІІ рівень загрози, помаранчевий), ускладнюватимуть роботу підприємств енергетики та комунального господарства.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool