У Києві дискутували про права наркозалежних людей

Грудень 11, 2020 | Новини регіонів | Переглядів: 717 | Коментарі: 0

Напередодні річниці підписання Загальної декларації з прав людини, яку світ відзначає 10 грудня, Альянс провів підсумкову зустріч-дискусію для представників/ць ЗМІ. 

Після наочних пресвізитів до Полтави та Одеси, разом із медіа й експертами/ками, обговорили права людей, які живуть із наркозалежністю.

Асоційований директор з політики та партнерських відносин МБФ «Альянс громадського здоров’я» Павло Скала розповів про досягнення та ефективний вплив Альянсу на епідемію ВІЛ/СНІДу, вірусних гепатитів, туберкульозу в Україні, а також реалізовані адвокаційні проєкти:

- Ми зустрілися з вами в рамках глобальної ініціативи PITCH (Партнерство заради натхнення, трансформації та об`єднання відповіді на ВІЛ), яка впроваджувалася майже 5 років у цілому ряді країн як великий адвокаційний компонент, навіть у світовому масштабі. В Україні разом із партнерами/ками та експертами/ками ми серед іншого провели низку заходів для ЗМІ, аби надати достовірну та актуальну інформацію всім, хто пише на складну соціальну тематику, - підкреслив Павло Скала під час виступу.

Антон Басенко, керівник проєкту PITCH (Альянс громадського здоров’я) та громадський активіст, акцентував увагу журналістів/ок на порушенні прав наркозалежних людей правоохоронними органами, ультраправими організаціями. Закликав під час створення статей чи новин утримуватися від оціночних і стереотипних суджень, не дискримінувати людей, яких торкнулася залежність.

Тетяна Лебедь, голова правління БФ "Надія та Довіра", директорка Всеукраїнського об'єднання наркозалежних жінок "ВОНА», у своєму виступі розповіла про проблеми з доступом наркозалежних жінок до програми ЗПТ, стигматизуюче і дискримінуюче ставлення лікарів/ок, представників/ць соціальних служб, суспільства.

Алла Мельник (керівниця напряму по роботі з уразливими підлітками «Конвіктус Україна») та Анастасія Цюрик (випускниця “Школи лідерства PITCH”, параюристка) повідомили про проблеми наркозалежних підлітків, зокрема відсутність чи суттєві обмеження у доступі до медичних послуг, у тому числі лікуванні наркозалежності, зловживання правоохоронних органів (наприклад незаконні обшуки) тощо.

У фіналі події було оголошено переможців/ниць Всеукраїнського конкурсу для медіа «Наркополітика України в умовах коронавірусу: проблеми та шляхи їх вирішення».


Дискусія "Порушення прав людей, які живуть із наркозалежністю: шляхи вирішення проблем в умовах коронакризи" відбувається в рамках проєктів “Партнерство заради натхнення, трансформації та об’єднання для ефективної відповіді на епідемію ВІЛ” (PITCH) і “Прискорення прогресу у зменшенні тягаря туберкульозу та ВІЛ-інфекції шляхом надання універсального доступу до своєчасної та якісної діагностики і лікування туберкульозу, розширення доказово обґрунтованої профілактики, діагностики та лікування ВІЛ-інфекції, створення життєздатних і стабільних систем охорони здоров’я” (реалізується за підтримки Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією). 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool