Сьогодні в Україні останній день формування складів дільничних виборчих комісій

Квітень 15, 2019 | Новини регіонів | Переглядів: 1314 | Коментарі: 0

На ці комісії за виборчим законодавством покладено низку важливих обов'язків щодо забезпечення виборчого процесу, в тому числі з організації голосування на виборчій дільниці та проведення підрахунку голосів.

Склад дільничних виборчих комісій згідно з положеннями частин 8 – 10, 12 статті 85 Закону України "Про вибори Президента України" формує відповідна окружна виборча комісія (ОВК) за поданням кандидатів на пост Президента України, які включені до виборчого бюлетеня для повторного голосування.

У разі, якщо кількість запропонованих до складу відповідних виборчих комісій кандидатур менша за встановлену в зазначеному Законі, ОВК формує склад дільничної виборчої комісії у кількості, визначеній частиною 8 статті 85 Закону, за поданням голови відповідної окружної виборчої комісії на підставі пропозицій членів ОВК.

Шановні виборці! Кожен з вас має право і можливість відповідно до норм діючого законодавства долучитися до виборчого процесу, як член дільничної виборчої комісії.

Сьогодні існує потреба у вашій відповідальній громадянській позиції, оскільки окружні виборчі комісії зіткнулися із недостатньою кількістю подань до складу дільничних виборчих комісій, що не дає їм можливості укомплектувати відповідні склади ДВК у наступних округах:

Дніпропетровська область: ТВО № 26, 27, 28;

Закарпатська область: ТВО № 68, 69, 70, 71, 72, 73;

Кіровоградська область: ТВО № 100, 101, 102, 103;

Луганська область: ТВО № 106, 107, 112, 113, 114;

Сумська область: ТВО № 157, 161;

Харківська область: ТВО № 171, 176, 180;

Херсонська область: ТВО № 183, 184, 185;

Чернігівська область: ТВО № 206, 209, 210;

м. Київ: ТВО № 216, 217, 220, 223.

Усі небайдужі можуть написати заяви безпосередньо в приміщеннях ОВК.

У разі звернення до вас з пропозицією обійняти обов’язки члена дільничної виборчої комісії закликаємо підтримати виборчий процес своєю участю у роботі ДВК заради здійснення волевиявлення та отримання обраного народом Президента України.

Закликаємо українців підтримати демократичний виборчий процес!

Відділ взаємодії із засобами масової інформації Секретаріату Центральної виборчої комісії


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool