Результати брифінгу Міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 18 травня

Травень 18, 2020 | Новини регіонів | Переглядів: 896 | Коментарі: 0

В Україні за минулу добу зафіксовано 325 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 32 у дітей та 81 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 83 особи. Одужали за добу 160 осіб, померла 21 особа.

▪️ За останню добу проведено 5098 тестувань методом ПЛР.

▪️ Найбільшу кількість підтверджених випадків за останню добу зареєстровано у Львівській області (47), Рівненській області (41) та в місті Києві (41).

▪️ Очільник МОЗ повідомив, що 18 травня буде підписано наказ про запровадження ІФА-тестування на антитіла до COVID-19. Максим Степанов зазначив, що за рахунок ІФА-тестів планується суттєво збільшити кількість осіб, які проходитимуть тестування. Передусім тестуватимуть осіб з проявами коронавірусної хвороби, також всіх без винятку контактних осіб, навіть тих, у кого немає симптомів. Тестуватимуть усі групи ризику: Національна поліція, Національна гвардія тощо. Тестування осіб, за визначенням МОЗ, буде проводитися безкоштовно, коштом держави.

▪️ Міністр охорони здоров’я закликав громадян дотримуватися карантинних заходів МОЗ. Людям, які всупереч рекомендаціям фахівців порушують карантин, Максим Степанов рекомендував звернути увагу на статистику нових захворювань і летальних випадків. Він ще раз наголосив, що коронавірус – це не жарти.

▪️ МОЗ має намір поставити питання про застосування санкцій щодо тих органів місцевої влади, які порушують карантин. Зокрема, за словами міністра, йдеться про необхідність контролю за дотриманням карантинних заходів з боку тих органів, які мають відповідні повноваження.

▪️ Крім підвищення заробітної плати медичним працівникам, МОЗ пропонує встановити нові стандарти оплати праці медиків.

▪️ Максим Степанов вважає, що у пріоритеті медреформи має стояти якісна медицина. Для забезпечення цього принципу МОЗ вважає за необхідне переглянути тарифи на надання медичних послуг, привести їх до реальних цифр, запровадити відповідні коефіцієнти щодо якості надання меддопомоги.

▪️ Міністр зазначив, що деякі тарифи, наприклад, на лікування інфаркту та інсульту, не покривають вартості лікування і є інколи вдвічі меншими. При такому перебігу подій про якість надання меддопомоги вже не можна говорити. За словами очільника МОЗ, саме у зв’язку з необхідністю підвищення якості надання медичної допомоги МОЗ переглядає і коригує певні елементи реформи. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool