Прем’єр-міністр Денис Шмигаль провів відеоперемовини з канцлером ФРН Ангелою Меркель

Травень 12, 2020 | Новини регіонів | Переглядів: 869 | Коментарі: 0

У вівторок, 12 травня, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та Федеральний канцлер ФРН Ангела Меркель провели першу віртуальну зустріч у режимі відеоконференції.

Прем’єр-міністр України запевнив, що європейська і євроатлантична інтеграція залишаються пріоритетом зовнішньо-політичного курсу України.

«Сподіваюсь, що ФРН під час головування у Раді ЄС у другій половині 2020 року дасть чіткий сигнал щодо європейського майбутнього України», – сказав Глава Уряду.

Денис Шмигаль порушив питання щодо можливості отримання промислового безвізу з країнами Євросоюзу, а також приєднання України до Партнерства розширених можливостей НАТО (EOP).

Сторони обговорили економічну ситуацію, зокрема, питання подолання наслідків коронавірусу. Прем’єр-міністр подякував Німеччині за стабільну фінансову підтримку, наголосивши, що з 2014 року ця країна надала Україні 1,4 млрд євро, 150 млн євро з яких (не використаний резерв) планується спрямувати на допомогу українським лікарням із закупівлі медичного обладнання та підтримку малого та середнього бізнесу в умовах коронакризи.

«Підтримка малого бізнесу – це може бути ще один напрямок, куди будуть направлені кошти. Наприклад, на відшкодування банківських відсотків по кредитах, взятих малим бізнесом, або на розвиток певних галузей, які постраждали в результаті коронавірусу», - наголосив Прем’єр-міністр.

Під час віртуальної зустрічі сторони також порушили питання трансформації вугільних регіонів. Зокрема, питання допомоги у втіленні пілотного проекту на одній з українських шахт. Пані канцлер запевнила, що Німеччина із задоволенням візьме участь у такому проекті.

Прем’єр-міністр України також висловив сподівання, що співпраця з МВФ за програмою Stand-by, яка наразі обговорюється, дозволить отримати 5 млрд доларів, з яких 3,5 млрд доларів будуть направлені в держбюджет-2020.

«Це не лише фінансова підтримка. Це запорука отримання коштів від інших міжнародних фінансових організацій та показник того, що ми перебуваємо на шляху системних реформ», – зазначив очільник українського Уряду.

Денис Шмигаль висловив сподівання, що Меморандум про співпрацю з МВФ буде підписано до кінця травня.

Департамент комунікацій СКМУ


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool