На територіях, віднесених до червоного рівня небезпеки, припиняється робота громадського транспорту

Серпень 03, 2020 | Новини регіонів | Переглядів: 815 | Коментарі: 0

 Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 3 серпня

▪️ За минулу добу захворіло 990 осіб, з них 91 дитина та 44 медпрацівники. Госпіталізовано 158 людей. За останню добу в Україні зафіксовано 13 летальних випадків. Одужали 333 пацієнти.

▪️ Загалом за весь час пандемії в Україні захворіло 73 158 людей, з них 5163 дитини, а також 8799 медпрацівників.

▪️ При цьому загалом одужало 39 876 осіб, летальних випадків — 1738.

▪️ За попередню добу загалом здійснено 11 714 тестів, з них 8523 дослідження — методом ПЛР і 3191 — методом ІФА.

▪️ За останню добу найбільшу кількість випадків зареєстровано у Львівській (138) та Івано-Франківській (119) областях і в місті Києві (102).

▪️ В Україні чітко визначений алгоритм належності тієї чи іншої адміністративно-територіальної одиниці до різних рівнів епідеміологічної небезпеки, від зеленого до червоного. Повноваження щодо встановлення цих обмежень належать виключно Комісії ТЕБ та НС, яка й визначає різні рівні безпеки. Органи місцевої влади можуть тільки посилювати епідеміологічні обмеження, але в жодному разі не пом'якшувати.

▪️ На територіях, віднесених до червоного рівня небезпеки, припиняється робота громадського транспорту. Тобто перетин меж таких районів можливий лише власним транспортом, при цьому в автомобілі має бути не більше 5 осіб, за винятком дітей до 14 років.

▪️ Цього тижня МОЗ починає активне обговорення теми трансплантації. Щороку в Україні потребує трансплантацій органів близько 5 тисяч людей. Держава досі відправляє громадян для проведення таких операцій за кордон, при цьому в нас достатньо фахівців і можливостей, щоб робити трансплантації в Україні. Роблячи такі операції в нашій державі, медики зможуть допомогти значно більшій кількості людей, адже трансплантація органів та кісткового мозку в Україні коштує набагато дешевше, ніж за кордоном.

▪️ При МОЗ створено окремий підрозділ високотехнологічної медицини, який опікується питанням трансплантації. Верховна Рада ухвалила закон, який відкрив можливості для розвитку системи трансплантації в Україні. Однак потрібно ще прийняти велику кількість нормативних актів, щоб система трансплантації працювала у правовому полі. Наразі МОЗ розробляє постанови уряду, накази міністерства, які зроблять це можливим.

▪️ У міністерстві є чіткий план розвитку системи трансплантації, розрахований на 2 роки. Головними КРІ в цьому напрямку роботи є кількість проведених трансплантацій та кількість видів трансплантацій, які будуть здійснюватись у країні.

▪️ В Україні вже працює пілотний проєкт з трансплантації. Згідно з постановою уряду, до нього долучились 24 медичні заклади, які зможуть робити трансплантації: 6 з них можуть робити трансплантації кісткового мозку, а решта — органну трансплантацію.

▪️ МОЗ розрахувало тарифи на всі послуги та складові, які виникають при трансплантації. Розрахунки здійснювались разом з фахівцями, які займаються трансплантацією, щоб урахувати всі без винятку складові.

▪️ Міністерство приділяє велику увагу трансплантації кісткового мозку. Минулого тижня відкрито спеціалізоване відділення в “Охматдиті”. Завдяки цьому зросте кількість дітей, яким буде трансплантовано кістковий мозок в Україні. Для цього у лікарні є все необхідне сучасне обладнання та кваліфіковані фахівці.

▪️ МОЗ також працює над створенням єдиної державної інформаційної системи з питань трансплантації, яка поєднає донорів та реципієнтів. Тобто якщо людині потрібна трансплантація, завдяки цій системі для неї можна буде швидко знайти відповідного донора.

▪️ Мета міністерства — за 2-3 роки досягти “трансплантаційної незалежності”, щоб надавати громадянам України необхідну медичну допомогу й не змушувати їх перебувати в закордонних чергах.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool