МОЗ закликає дотримуватись епідеміологічних рекомендацій: носити маску, користуватись антисептиком та не порушувати соціальної дистанції

Липень 08, 2020 | Новини регіонів | Переглядів: 1040 | Коментарі: 0

Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 8 липня:

В Україні за минулу добу зафіксовано 807 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 65 у дітей та 46 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 200 осіб. За добу одужали 926 осіб, що є абсолютним рекордом за весь період пандемії, померли 23 особи.

▪️ За останню добу проведено 27 584 тестування, з яких 13 568 методом ПЛР, 14 016 методом ІФА.

▪️ За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Львівській області (117) та в місті Києві (114).

▪️ МОЗ закликає дотримуватись епідеміологічних рекомендацій: носити маску, користуватись антисептиком та не порушувати соціальної дистанції, адже це напряму впливає на ризик інфікування COVID-19.

▪️ Останнім часом навантаження на гарячу лінію МОЗ дуже велике: тільки за червень було близько 75 тисяч звернень. Зараз МОЗ максимально вдосконалює гарячу лінію і збільшує кількість персоналу call-центру, аби користуватися нею було максимально зручно для населення.

▪️ На сьогодні МОЗ прийнято чіткий механізм здійснення безкоштовних тестувань на коронавірус. Безкоштовно тестуються: всі люди, які мають ознаки коронавірусної хвороби; люди, які перебували у контакті з коронавірусними особами; люди, які потребують планової госпіталізації; медичні працівники, які працюють з хворими на COVID-19, тестуються раз на 14 днів; працівники Нацполіції та Нацгвардії за визначеним переліком тестуються раз на 30 днів.

▪️ До новоствореної медичної ради ввійшли провідні спеціалісти країни, які ставлять собі за мету розв'язання нагальних проблем у медичній сфері, розвиток та підвищення стандартів якості медичної допомоги.

▪️ Одне з проблемних неузгоджених питань наразі — це зменшення з 18 до 16 років віку дітей у Законі про програму державних фінансових гарантій в медицині. Закон потребує вдосконалення, тому нині МОЗ працює над змінами, які необхідно в цей закон внести.

▪️ Препарат «Ремдесивір» одразу був включений українськими лікарями до протоколу лікування коронавірусної хвороби. Цей лікарський засіб не був доступний, але нині МОЗ веде переговори з американською компанією-виробником і розраховує на поставки його в Україну. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool