МОЗ вважає, що епідеміологічна ситуація залишається напруженою

Липень 27, 2020 | Новини регіонів | Переглядів: 894 | Коментарі: 0

Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 27 липня

▪️ В Україні за минулу добу зафіксовано 807 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 65 у дітей та 43 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 161 особу, зафіксовано 11 летальних випадків.

▪️ Одужали за добу 315 людей.

▪️ За останню добу проведено 10 779 тестувань, з яких 7064 методом ПЛР і 3715 методом ІФА.

▪️ За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Львівській (120) та Івано-Франківській (96) областях і в місті Києві (70).

▪️ МОЗ вважає, що епідеміологічна ситуація залишається напруженою, тому закликає українців замислитись про власне здоров’я та здоров’я близьких, особливо якщо вони перебувають у групі ризику. МОЗ закликає користуватися масками й антисептиками та дотримуватися соціальної дистанції.

▪️ У п'ятницю 24 липня міністр охорони здоров’я Максим Степанов відвідав Броварську станцію екстреної медичної допомоги у Київській області, бригади якої здійснюють близько 100 виїздів на добу. Разом з медиками, які працюють на “швидкій”, міністр виїжджав на виклики. За словами Максима Степанова, щоб побудувати медицину європейського зразка, недостатньо аналізувати цифри й розрахунки, перебуваючи в міністерстві, – необхідно особисто спілкуватися з медичними працівниками.

▪️За результатами медичного рейду очільник МОЗ заявив, що в “естренці” є багато питань щодо заробітної плати, комплектації та стану “карет” швидкої допомоги, а також захисту медичних працівників, на яких під час виклику можуть скоювати напади. Тому наразі розпочато підготовку до комплексної реконструкції та розбудови еталонної екстреної допомоги в Україні. Вже цього року, згідно з рішенням уряду, збільшено фінансування екстреної медичної допомоги на 40%. Також з 1 вересня заплановано підняття заробітної плати медичним працівникам.

▪️ На початку квітня відсоток випадків захворювання медичних працівників на COVID-19 складав 20%. За останні 4 місяці МОЗ кардинально змінив ситуацію, і нині відсоток хворих медиків складає 6-7% і постійно знижується. Це сталося внаслідок забезпечення медичних працівників засобами індивідуального захисту та налагодження правил інфекційного контролю. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool