МОЗ: вирішено додати у лікування коронавірусної хвороби медичний препарат Дексаметазон

Червень 25, 2020 | Новини регіонів | Переглядів: 956 | Коментарі: 0

Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 25 червня:

 В Україні за минулу добу зафіксовано 994 нові випадки захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 64 у дітей та 103 у медичних працівників.

Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 206 осіб. За добу одужали 349 осіб, померли 16 осіб.

▪️ За останню добу проведено 23905 тестування, з яких методом
13015 ПЛР, 10890 методом ІФА.

▪️ За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Львівській (204), Одеській (95), Закарпатській (85) областях та в місті Києві (85).

▪️ За минулу добу Україна встановила черговий антирекорд за кількістю нових випадків COVID-19. Міністр укотре закликав громадян дотримуватись рекомендацій МОЗ щодо профілактики поширення хвороби: користуватися масками, антисептиками та дотримуватися соціальної дистанції. Він переконаний, що це дозволить стримати інфікування коронавірусом, а також зменшить показник госпіталізації хворих на COVID-19 та навантаження на медиків.

▪️ МОЗ внесе зміни у стандарт лікування хворих на COVID-19. Таке рішення ухвалено 24 червня на засіданні робочої групи міністерства за участю провідних фахівців країни. Зокрема, вирішено додати у національний протокол лікування коронавірусної хвороби медичний препарат “Дексаметазон”. Міністр зазначив, що в Україні за останні три місяці значно зросла ефективність лікування хворих на коронавірусну інфекцію.

▪️ В Україні за останні 10 днів показник активних коронавірусних хворих виріс з 37 осіб на 100 тисяч населення до близько 50.

▪️ ЄС поки що не визначився з критеріями в’їзду на територію Євросоюзу громадян третіх країн. Актуальну інформацію щодо правил відвідування громадянами України інших країн можна отримати на офіційному сайті Міністерства закордонних справ України.

▪️ Рішення про посилення карантину в тому чи іншому регіоні приймається місцевими комісіями ТЕБ та НС, якщо протягом трьох днів епідеміологічна ситуація в області не відповідає визначеним урядом критеріям. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool