МОЗ радить усім українцям підписати угоду з сімейним лікарем

Липень 14, 2020 | Новини регіонів | Переглядів: 920 | Коментарі: 0

Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 14 липня

▪️ В Україні за минулу добу зафіксовано 638 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 26 у дітей та 74 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 157 осіб, померли 14 осіб.

▪️ Одужала за добу 651 особа.

▪️ За останню добу проведено 22 846 тестувань, з яких 9711 методом ПЛР, 13 394 методом ІФА.

▪️ За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Львівській (147) та Закарпатській (67) областях та в місті Києві (112).

▪️ МОЗ наголошує на необхідності дотримання епідеміологічних рекомендацій: носити маски, мити руки, користуватись антисептиками та дотримуватися соціальної дистанції — ці прості правила суттєво впливають на поширення вірусу та захист здоров’я людей.

▪️ 13 липня відбулося перше засідання Медичної ради при МОЗ, до складу якої ввійшли провідні медики країни, які прагнуть побудувати ефективну медичну систему. На першому установчому засіданні обрано заступника голови Медичної ради. Ним став Василь Лазоришинець, один з провідних кардіохірургів країни. Секретарем Медичної ради обрано Сергія Дуброва. Окрім цього, на першому засіданні Медична рада визначила перелік питань, які буде розглядати найближчим часом. Засідання будуть проводитися двічі на місяць.

▪️ Недавно Україна отримала 50 тисяч доз лікарського препарату "Омвір" для боротьби з COVID-19 від Індії. Така кількість розрахована на лікування 5 тисяч пацієнтів. Препарат входить в українські національні протоколи та використовується при лікуванні коронавірусу, коли є супутнє захворювання на грип.

▪️ Наразі МОЗ розробляє правила відвідування освітніх закладів дітьми з 1 вересня. Медичний контроль за проведенням освітнього процесу і за режимом навчальної роботи в школі, а також інші зауваження будуть викладені у правилах МОЗ, покликаних забезпечити максимальну безпеку для школярів та працівників освітніх закладів.

▪️ МОЗ радить усім українцям підписати угоду з сімейним лікарем і наголошує, що цю процедуру можна здійснити онлайн. Водночас хворих на COVID-19 уже зараз безкоштовно лікують і без декларації з сімейним лікарем. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool