COVID-19:За останню добу в Україні зафіксовано 24 летальні випадки

Серпень 05, 2020 | Новини регіонів | Переглядів: 904 | Коментарі: 0

Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 5 серпня

▪️ За минулу добу захворіла 1271 особа, з них 82 дитини та 53 медпрацівники — це новий антирекорд. Сьогодні також антирекорд з кількості госпіталізованих осіб — 293 людини. За останню добу в Україні зафіксовано 24 летальні випадки. При цьому, одужали 914 пацієнтів.

▪️ За попередню добу загалом здійснено 35 902 тести — це рекордна кількість тестів за добу. З них 17 519 досліджень — методом ПЛР, а також
18 383 — методом ІФА.

▪️ За останню добу найбільшу кількість випадків зареєстровано у Львівській (156), Харківській (146), Івано-Франківській (127), Одеській (93) областях та в місті Київ (150).

▪️ Боротьба з коронавірусом неможлива без участі громадян. МОЗ не зможе побороти COVID-19 без дотримання людьми правил та протиепідемічних рекомендацій.

▪️ На сьогодні Харківська область 6 днів поспіль демонструє перевищення показників рівня захворюваності та динаміки захворюваності. Вінницька область 4 дні поспіль не перевищує національних індикаторів. Тернопільська область також четвертий день поспіль відповідає національним індикаторам і може бути переведена у “зелений рівень” епідеміологічної небезпеки.

▪️ Вчора під час засідання Медичної ради обговорювалось питання трансплантації. Ми будуємо систему, в якій Україна буде мати трансплантаційну незалежність, а українці не будуть змушені шукати допомоги в інших країнах. Для цього в МОЗ є чіткий план дій. Наприклад, після відкриття відповідного відділення в «Охматдиті» кількість трансплантацій кісткового мозку може досягати 80 операцій на рік, тобто у 4 рази більше, ніж було зроблено у 2019 році (21 трансплантація кісткового мозку).

▪️ Зараз постійно розширюється перелік лікарень, в яких можна робити операції з трансплантації. На сьогодні вже 6 лікарень по Україні спроможні робити трансплантації кісткового мозку, й надалі ця кількість буде збільшуватися.

▪️ Одне з головних завдань зараз — це створення єдиного реєстру трансплантації. Ця система дозволить дуже швидко знаходити донора для людини, яка потребує трансплантації. Крім цього, важливою складовою є співпраця з міжнародними реєстрами для отримання кісткового мозку з-за кордону. Також необхідно побудувати сучасні відділення кісткового мозку та сучасні операційні, в яких можливо робити такі операції, підготувати команди фахівців.

▪️ Мета МОЗ — зробити все, щоб усі громадяни, а особливо діти, лікувались й отримували відповідну допомогу в Україні.

▪️ Карантин — це не перешкода для щеплень. МОЗ закликає всіх батьків зробити щеплення своїм дітям згідно з відповідним календарем, бо у такий спосіб можна убезпечити їхнє життя та здоров'я. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool