You can help our site. Thanks in advance for your help - donate - Click -
                                                                        

COVID-19: Одужали за добу 560 осіб, померли 13 осіб

Липень 20, 2020 | Новини регіонів | Переглядів: 859 | Коментарі: 0

Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 20 липня

▪️ В Україні за минулу добу зафіксовано 651 новий випадок захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 34 у дітей та 27 у медичних працівників. Госпіталізовано в заклади охорони здоров’я 134 особи.

▪️ .

▪️ За останню добу проведено 9080 тестувань, з яких 5575 методом ПЛР, 3505 методом ІФА.

▪️ За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Львівській (115), Закарпатській (86) областях та місті Києві (77).

▪️ МОЗ закликає дотримуватися епідеміологічних правил: вдягати маску в громадських місцях, користуватися антисептиками та дотримуватися соціальної дистанції у півтора метра.

▪️ У ситуації, коли коронавірус виявили в одного з членів сім’ї, а інші — здорові, важливо дотримуватися правил самоізоляції. Хворому потрібно ізолюватися в окремій кімнаті, яка добре провітрюється. За можливості користуватися окремою ванною кімнатою та/або туалетом, готувати їжу та харчуватися окремо, а також під час необхідних контактів із людьми одягати медичну маску та викидати її після використання.

▪️ Питання трансплантації є одним із пріоритетних напрямів розвитку охорони здоров’я для МОЗ в Україні, тому був створений спеціальний підрозділ, що займається виключно питаннями трансплантації. Наразі Україна стикається з низкою проблем у цій галузі: це і нерозвиненість донорського етапу, і необхідність розвитку системи центрів трансплант-координації, відсутність відповідного обладнання в лікарнях, а також підготовка хірургів. На сьогодні в Україні трансплантацію органів можуть здійснювати 19 закладів охорони здоров’я, а також 6 закладів на проведення трансплантації кісткового мозку. На 2020 рік передбачено фінансування трансплантації за рахунок державного бюджету в розмірі 112 млн грн, і МОЗ сподівається, що цих коштів вистачить на нинішній рік, враховуючи ті темпи щодо проведення трансплантацій, які демонструються протягом останніх місяців українськими лікарями.


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool