COVID-19: Одужали за добу 560 осіб, померли 13 осіб

Липень 20, 2020 | Новини регіонів | Переглядів: 836 | Коментарі: 0

Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 20 липня

▪️ В Україні за минулу добу зафіксовано 651 новий випадок захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 34 у дітей та 27 у медичних працівників. Госпіталізовано в заклади охорони здоров’я 134 особи.

▪️ .

▪️ За останню добу проведено 9080 тестувань, з яких 5575 методом ПЛР, 3505 методом ІФА.

▪️ За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Львівській (115), Закарпатській (86) областях та місті Києві (77).

▪️ МОЗ закликає дотримуватися епідеміологічних правил: вдягати маску в громадських місцях, користуватися антисептиками та дотримуватися соціальної дистанції у півтора метра.

▪️ У ситуації, коли коронавірус виявили в одного з членів сім’ї, а інші — здорові, важливо дотримуватися правил самоізоляції. Хворому потрібно ізолюватися в окремій кімнаті, яка добре провітрюється. За можливості користуватися окремою ванною кімнатою та/або туалетом, готувати їжу та харчуватися окремо, а також під час необхідних контактів із людьми одягати медичну маску та викидати її після використання.

▪️ Питання трансплантації є одним із пріоритетних напрямів розвитку охорони здоров’я для МОЗ в Україні, тому був створений спеціальний підрозділ, що займається виключно питаннями трансплантації. Наразі Україна стикається з низкою проблем у цій галузі: це і нерозвиненість донорського етапу, і необхідність розвитку системи центрів трансплант-координації, відсутність відповідного обладнання в лікарнях, а також підготовка хірургів. На сьогодні в Україні трансплантацію органів можуть здійснювати 19 закладів охорони здоров’я, а також 6 закладів на проведення трансплантації кісткового мозку. На 2020 рік передбачено фінансування трансплантації за рахунок державного бюджету в розмірі 112 млн грн, і МОЗ сподівається, що цих коштів вистачить на нинішній рік, враховуючи ті темпи щодо проведення трансплантацій, які демонструються протягом останніх місяців українськими лікарями.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool