COVID-19: МОЗ дозволило проведення клінічних випробувань 4 лікарських засобів вітчизняного виробництва

Липень 11, 2020 | Новини регіонів | Переглядів: 901 | Коментарі: 0

 Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 11 липня:

▪️ В Україні за минулу добу зафіксовано 800 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 53 у дітей та 48 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 155 осіб. За добу одужала 861 особа, померли 27 осіб.

▪️ За останню добу проведено 27 159 тестувань, з яких 12 565 методом ПЛР, 14 594 методом ІФА.

▪️ За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Львівській (119) та Закарпатській (108) областях та в місті Києві (125).

▪️ З 2021 року механізм фінансування системи охорони здоров’я в Україні буде враховувати особливості кожного медичного закладу, від районних лікарень до перинатальних центрів. Міністр категорично проти закриття медзакладів, вважаючи більш доцільним їх перепрофілювання та погодження планів розвитку. Через зміну механізму фінансування з 1 квітня поточного року велика кількість лікарень опинилася під загрозою закриття. 19 червня уряд прийняв рішення про дофінансування таких медичних закладів. Наразі триває процес укладання договорів між НСЗУ та “дефіцитними” лікарнями.

▪️ МОЗ спільно з Пенсійним фондом України планує з 1 серпня поточного року запустити систему електронних листів тимчасової непрацездатності (лікарняних). Передбачається, що лікарі зможуть самостійно вносити інформацію про тимчасову непрацездатність через вебсервіс на сайті Пенсійного фонду. Щоб перехід на електронну форму лікарняних не був шоковим, паралельно будуть визнаватися листки непрацездатності діючого зразка. Перехід до електронних лікарняних дозволить зекономити приблизно 4 млн грн, які МОЗ щорічно витрачав на закупівлю бланків листка тимчасової непрацездатності. Наразі система проходить тестування у більш ніж 700 медичних закладах, які дали на це свою згоду.

▪️ МОЗ України з метою вивчення ефективності застосування препаратів при лікуванні пацієнтів з захворюванням COVID-19 дозволило проведення клінічних випробувань 4 лікарських засобів вітчизняного виробництва: АМІЗОН®️ МАКС, Аміксин IC, Біовен, Корвітин. Деякі клінічні випробування перебувають на завершальній стадії. Після отримання результатів буде зроблено висновки щодо можливості використання препаратів у лікуванні коронавірусної хвороби.

▪️ МОЗ Україні відстежує інформацію про розробку вакцин проти коронавірусу у світі. Наразі такої вакцини немає. Компания AstraZeneca заявила про плани її виготовлення. Було створено альянс між чотирма країнами (Німеччина, Франція, Італія та Нідерланди) і зроблено передзамовлення вакцини. Україна також звернулася до цих країн з проханням, щоб у разі появи вакцини наша країна була у пріоритеті щодо її отримання.

▪️ Міністр укотре закликав громадян дотримуватися рекомендацій МОЗ щодо профілактики інфікування коронавірусом. Зокрема, він нагадав про правила користування масками, дотримання соціальної дистанції та користування антисептиками. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool