6 травня 2020 року в Україні відзначається День піхоти

Травень 04, 2020 | Новини регіонів | Переглядів: 946 | Коментарі: 0

Починаючи з 2019 року 6 травня у Збройних Силах України відмічають – День піхоти.

Це свято встановлене Указом Президента України від 19 квітня 2019 року №152/2019 з метою вшанування мужності та героїзму воїнів механізованих, мотопіхотних, гірсько-штурмових військових частин і підрозділів Сухопутних військ Збройних Сил України, виявлених у боротьбі за свободу, незалежність та територіальну цілісність України, а також започаткування сучасних військових традицій.

Слід зазначити, що піхота раніше не мала свого професійного свята, хоча побутує відоме висловлювання, що територія не вважається зайнятою, поки на її поверхню не ступить нога піхотинця.

Кіровоградська область також причетна до розбудови піхотних військ ЗСУ, адже на теренах області у 2014 році були сформовані 4 мотопіхотних підрозділи, які і досі виконують на високому рівні завдання по захисту і обороні територіальної цілісності України.

З 2014 року воїни-піхотинці Збройних Сил України вписали не одну героїчну сторінку в книгу історій про військову агресію Російської Федерації проти нашої Батьківщини і сьогодні продовжують мужньо протистояти ворогові у війні на Донбасі.

 


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool