Залізничники в Одесі обговорюють нову "Програму впровадження технічних засобів безпеки руху"

Вересень 11, 2013 | Новини | Переглядів: 945 | Коментарі: 0

Представники від дев'яти головних функціональних управлінь Укрзалізниці та шести залізниць України під час триденної науково-практичної конференції, присвяченої питанням забезпечення безпеки руху поїздів, в Одесі обговорюють основні питання нової “Програми впровадження технічних засобів безпеки руху на залізницях України”, за якою працюватимуть залізниці вже з наступного року.

У конференції беруть участь також представники Центру технічного аудиту Державного науково-дослідного центру залізничного транспорту України та Державного економіко-технологічного університету транспорту.
Захід проходить під головуванням першого заступника начальника Головного управління безпеки руху Укрзалізниці Володимира Крота. Одеську залізницію на конференції представляють начальник залізниці Микола Луханін, головний ревізор з безпеки руху поїздів і автотранспорту Рудольф Мелкумян, а також представники служб вагонного, пасажирського, колійного господарств та господарства сигналізації та зв'язку.
Пропозиції до нової “Програми впровадження технічних засобів безпеки руху на залізницях України” надають залізниці та головні управління Укрзалізниці (функціональні, тобто такі, що мають відповідні господарства): колійного, пасажирського, вагонного господарств, перевезень, приміських пасажирських перевезень, електропостачання, автоматики, телемеханіки та зв'язку, комерційної роботи та маркетингу, а також підприємства Укрзалізниці: Українська залізнична швидкісна компанія, Стрийський, Дарницький вагоноремонтні заводи, Центр механізації колійних робіт тощо. Всі пропозиції, що надійдуть до Головного управління безпеки руху, будуть уважно опрацьовані, узагальнені, зведені воєдино, розподілені по господарствах, по роках і територіально по залізницях. Контроль за якісним впровадженням цих заходів покладено на Головне управління безпеки руху Укрзалізниці.
Під час інтерв'ю для галузевого залізничного видання перший заступник начальника Головного управління безпеки руху Володимир Крот відзначив три базових припципи безпеки руху поїздів: техніка, технологія та персонал: “Техніка побудована людьми. Вона потребує якісного ремонту і технічного обслуговування. Коли це здійснюється якісно, то техніка має працювати безвідмовно, але ж іноді вона відмовляє. Технологія може бути побудована на старих принципах, може бути сучасна, проте технологічні процеси потребують удосконалення і розроблення інших високорівневих технологічних процесів. Людина може допускати помилки, а інколи не діє з тих або інших причин, коли необхідно діяти. Тому блокувати негативний вплив, людський чинник через помилку або бездіяльність може технічний засіб, який не повинен допустити помилкові дії персоналу. В свою чергу над обслуговуванням техніки та вдосконаленням технології працює людина. Взаємодія цих принципів забезпечує безпеку руху на залізницях і це стане фундаментом, на якому базуватиметься нова програма”.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool