Захист прав дітей на порядку денному органів прокуратури області

Липень 21, 2011 | Новини | Переглядів: 1365 | Коментарі: 0

З року-в-рік органи прокуратури області приділяють особливу увагу питанням суворого дотримання законодавства у сфері захисту прав і свобод дітей. Не є виключенням і поточний рік. Так, за перші шість місяців 2011 року уже порушено 41 кримінальну справу (7 відносно посадових осіб); внесено 281 документ реагування; принесено 133 протести; відшкодовано коштів 2 млн. грн. та поновлено права 7 тисячі дітей. Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі прокуратури області

Насамперед приділяється увага захисту прав дітей на освіту. В даному напрямку порушено 5 кримінальних справ. Зокрема, про окремі з них вже повідомлялося в ЗМІ.
У літній період прокурори орієнтовані на здійснення перевірок додержання законодавства про використання дитячої праці. На сьогодні порушено 2 кримінальні справи. Внесено 15 документів прокурорського реагування, притягнуто до дисциплінарної відповідальності 18 осіб.
У сфері соціального захисту дітей порушено 2 кримінальні справи. В матеріалах останніх, зокрема, йдеться про матерів, які використовували державну допомогу не на виховання та утримання дітей, а на інші цілі.
За порушення батьківських обов’язків по догляду за дітьми, що сприяло скоєнню дітьми злочинів, порушено 5 кримінальних справ.
Ще 3 кримінальні справи порушено за фактами порушення житлових прав дітей.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool