За перше півріччя маємо зростання заробітної плати в аграрній сфері,- Сергій Кузьменко

Липень 20, 2017 | Новини | Переглядів: 1130 | Коментарі: 0

Сьогодні, 20 липня, голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко зустрівся з керівниками підприємств з Кропивницького, Олександрії, Кіровоградського, Компаніївського, Знам'янського та Долинського районів для обговорення перспектив підвищення рівня заробітної плати найманих працівників.

- Ми вже не вперше зустрічаємося із підприємцями з даного приводу. Останнього разу питання підвищення заробітної плати розглядалось на нараді минулого тижня за участі 60 підприємців області, під час якої аналізували ситуацію на Кіровоградщині: чим вона відрізняється загальнодержавної, які є проблеми і що потрібно зробити для того, щоб в питанні оплати праці був лад, – зазначив голова ОДА на початку зустрічі. – Під час діалогу не почув від жодного представника бізнесу нарікань на роботу контролюючих органів та утисків чи перепон з боку влади.

Як зауважив Сергій Кузьменко,

Кіровоградщина – це гарний край з талановитими і працьовитими людьми, з унікальними запасами корисних копалин, розвинутим машинобудуванням, потужним сільським господарством, переробною промисловістю тощо. - Тому ми намагаємося задіяти максимум можливостей для того, щоб життя наших людей якісно змінювалося як у сфері послуг, так і в плані їхніх доходів, - підкреслив посадовець. – І ми це демонструємо – реконструюємо лікарні, школи чи дитячі садки, відновлюємо дороги, проте скільки завгодно можна розповідати про гарний тролейбус, дорогу чи лікарю, якщо в людини немає коштів, щоб придбати цю послугу, вона ніколи не буде задоволеною.

За інформацією голови ОДА, сьогодні середній розмір заробітної плати по Україні складає 6800 гривень, у той час як по області цей показник сягає 5300 грн.

- Держава суттєво підняла заробітну плату вчителям, службовцям, лікарям. Приміром, середня зарплата вчителя складає 6500 грн. За перше півріччя маємо 55% зростання заробітної плати в агарній сфері, у порівнянні із аналогічним періодом минулого року, - відзначив Сергій Кузьменко.
Звертаючись до підприємців, голова ОДА наголосив, що "і держава, і бізнес мають разом створити такі умови, щоб українці не виїжджали

за кордон у пошуках кращого життя чи заробітку, а отримували в Україні свої 500-600 євро".

- Давайте будемо патріотами України, Кіровоградщини, кожен свого підприємства, і сприятимемо тому, щоб наш край займав одну з достойних рейтингових позицій за розміром заробітної плати, - зазначив Сергій Кузьменко.

Під час спілкування керівники підприємств виловили готовність підвищити заробітну плату своїм працівникам відповідно до економічних можливостей підприємств.


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool