З початку року кіровоградські податківці виявили 804 найманих працівників які працювали нелегально

Липень 14, 2011 | Новини | Переглядів: 1299 | Коментарі: 0

На думку провідних економістів, дефіцит бюджету Пенсійного фонду виникає через те, що в країні дуже поширеним є таке явище, як виплата зарплатні в „конвертах”.  Про це інтернет-видання  «FotoInform» повідомила прес-служба ДПА в Кіровоградської області

У зв’язку з цим Президент України Віктор Янукович дав доручення профільним міністерствам до початку осені розробити дієві законопроекти, які допомогли б ефективно боротися з цим негативним явищем.

 Очікується, що роботодавці нестимуть сувору кримінальну та фінансову відповідальність за виплату „конвертної” зарплатні.
Але поки що працедавці Кіровоградської області продовжують порушувати трудове законодавство. Зокрема, у червні нинішнього року працівники податкових органів регіону спільно зі спеціалістами Територіального управління Головної державної інспекції провели рейдові перевірки підприємств, які здійснюють пасажирські перевезення на території м. Ульяновки та належного району. Під час рейдів фахівці контролюючих органів перевірили 14 транспортних засобів, які належать 6 суб’єктам господарювання. В результаті контролери встановили, що 2 роботодавці довірили керування транспортними засобами та перевезення пасажирів водіям, трудові відносини з якими не були оформлені відповідно до вимог законодавства про оплату праці. Також виявлено, що один із водіїв заробітну плату отримував „в конверті”. Як наслідок, відповідно до вимог статті 80 Податкового кодексу України перевіреним підприємцям до сплати донараховано 1,2 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб. По встановлених фактах результати перевірок передано до органів прокуратури для відповідного реагування.
Взагалі протягом І півріччя нинішнього року співробітники органів ДПС Кіровоградщини встановили 804 факти використання роботодавцями праці найманих працівників без укладання відповідних трудових угод. В результаті контрольно-перевірочної роботи за даними фактами донараховано та сплачено податків у сумі 59,2 тис. грн.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool