Виставка за підсумками проведення Весняного пленеру в Дендропарку (ФОТО)

Липень 13, 2011 | Новини | Переглядів: 2173 | Коментарі: 0

12 липня 2011 року в Кіровоградському обласному художньому музеї відбулося відкриття виставки художніх творів за підсумками проведення Весняного пленеру в Дендропарку.

Організаторами акції є Корпорація «XXI століття», медіа-група «Весь Кіровоград» та Кіровоградський обласний художній музей.
Весняний пленер у Дендропарку, який цього року проходить вже втретє, розпочався у травні 2011 року. До участі в акції були запрошені кращі студенти мистецького факультету Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка (КДПУ), Кіровоградського інституту регіонального управління та економіки (КІРУЕ), Олександрійського училища культури, кращі учні Кіровоградської дитячої художньої школи ім. О. Осмьоркіна (КДХШ) та Кіровоградської дитячої школи мистецтв (с. Нове) і вихованці Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості (КОЦДЮТ). Окрім того в акції приймали участь досвідчені художники, серед яких багато викладачів вищезазначених навчальних закладів. Таким чином молоді таланти працюючи поряд зі своїми педагогами набиралися дорогоцінного досвіду.
Учасники пленеру працювали у Дендропарку під час цвітіння тюльпанів. Саме тюльпани – візитна картка Дендропарку – стали основною темою живописних робіт.
Журі визначило переможців пленеру серед учнів художніх шкіл та студентів вузів, які отримали цінні призи.

Переможцями пленеру серед учнів художніх шкіл стали:
І місце – Катерина Лінникова (КОЦДЮТ);
ІІ місце – Яна Козловська (Школа мистецтв, с. Нове);
ІІІ місце – Аліна Дудник (КОЦДЮТ);
IV місце – Христина Перун (КДХШ);
V місце – Наталія Потєєва (КОЦДЮТ).

Переможцями пленеру серед студентів вузів стали:
І місце – Валерій Вакуленко (КІРУЕ);
ІІ місце – Євген Остапов (Олександрійське училище культури);

ІІІ місце – Оксана Вишніченко (КДПУ);

В експозиції також представлені роботи професійних художників, що прийняли участь в акції. Це твори заслуженого художника України Сергія Шаповалова (м. Кіровоград), заслуженого працівника культури України, члена Національної спілки художників України Леоніда Бондаря, членів Національної спілки художників України Андрія Хвороста, Юрія Вінтенка, Володимира Кир’янова, художників Ігоря Вишніченка (смт Новгородка), Віктора Осипенка (смт Помічна Добровеличківського району), лауреатів Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України у номінації «За творчі досягнення» Андрія Кадигроба та Анатолія Кімнатного.
На виставці можна побачити роботи учнів поряд з творами їх вчителів. Тут представлені роботи директора Олександрійської дитячої художньої школи та викладача Олександрійського училища культури Степана Ніколенка (м. Олександрія), викладачів Кіровоградської дитячої художньої школи ім. О. Осмьоркіна Володимира Плітіна, Тетяни Бондар, Олександри Кузнєцової, Анастасії Плітіної, Любові, Марини та Олександра Кир’янових, Світлани Гноєвої, Олексія Лозинського, викладача Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості Ірини Гончаренко, викладача Кіровоградського інституту регіонального управління та економіки та Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості Ірини Зантарії, викладачів мистецького факультету Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка Катерини Гусєвої, Юлії Малежик, Любові Гусєвої, Лариси Гарбузенко.
Переможці минулорічного Весняного пленеру випускники Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка Євген Івасюта та Валентина Соколовська, Вадим Корнійчук – студент ІІІ курсу КДПУ цього року прийняли участь в пленері на умовах з досвідченими художниками.
Також учасницею пленеру стала студентка мистецького факультету Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, лауреат Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України у номінації «За творчі досягнення» Анастасія Шкода. В експозиції представлена робота Анастасії створена під керівництвом її викладача Лариси Гарбузенко.
Корпорація «XXI століття» передала до фондів обласного художнього музею твори, що зайняли І місця серед студентських та дитячих робіт.

 

Анатолій Кімнатний – завідуючий відділом Кіровоградського обласного художнього музею -картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна», фото Ігоря ФІліпенка.

Виставка за підсумками проведення Весняного пленеру в Дендропарку (ФОТО)

Виставка за підсумками проведення Весняного пленеру в Дендропарку (ФОТО)

Виставка за підсумками проведення Весняного пленеру в Дендропарку (ФОТО)

Виставка за підсумками проведення Весняного пленеру в Дендропарку (ФОТО)

Виставка за підсумками проведення Весняного пленеру в Дендропарку (ФОТО)

Виставка за підсумками проведення Весняного пленеру в Дендропарку (ФОТО)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool