Вільшанська районна лікарня поповнилася новим рентген-апаратом

Березень 20, 2012 | Новини | Переглядів: 1318 | Коментарі: 0

Під час робочої поїздки до Вільшанського району заступник голови обласної  державної адміністрації Віктор Серпокрилов вручив головному лікарю центральної районної лікарні документи на новий рентген-апарат.

Спілкуючись з медичним персоналом лікарні, Віктор Серпокрилов відзначив: – Ми вже придбали 22 сучасних рентген-апарати вітчизняного виробництва, шість з яких встановлені в райлікарнях області.

Заступник голови ОДА торкнувся теми соціальних ініціатив Президента України, зазначивши, що покращення рівня життя людей є ключовим напрямком діяльності влади у рамках реформування країни, зокрема, у напрямку покращення рівня медичного обслуговування населення. – За два останніх роки на галузь охорони здоров’я в області було витрачено безпрецедентну суму коштів. Було введено в дію сучасний перинатальний центр. Зараз ми працюємо над створенням в обласному центрі судинного центру, у якому жителі регіону матимуть можливість лікувати серцево-судинні хвороби. Також закуплено нове обладнання для обласного онкодиспансеру. Актуальною залишається програма з реформування невідкладної медичної допомоги, – зазначив Віктор Серпокрилов.
Головний лікар Вільшанської центральної районної лікарні Тетяна Курінна відзначила: – Для нашого медичного закладу такий подарунок є вкрай важливим, адже рентген-апарату, яким ми користувалися до сих пір, понад тридцять років. Нове обладнання дає можливість виводити рентгенівський знімок одразу на екран монітора комп’ютера, що дозволяє лікарю бачити чітку картинку й оперативно встановити діагноз, а отже, оперативно ініціювати ефективне лікування чи швидко прийняти рішення, у разі потреби, і направити хворого в обласний заклад.
Перебуваючи у районному центрі, Віктор Серпокрилов провів особистий прийом громадян. Серед питань, з якими зверталися до заступника голови ОДА жителі району: придбання автомобіля за пільговою чергою, нарахування пенсій, оптимізація освітніх закладів району.
Торкнувшись останнього питання, Віктор Серпокрилов відзначив, що процес оптимізації закладів освіти є невідворотнім. – Погодьтеся, навчальний заклад, у якому на одного вчителя припадає два учні – не в змозі забезпечити належний рівень знань. Разом з тим, це призводить і до неефективного використання бюджетних коштів. Поки що це тільки дискусія і вивчення проблеми. Найближчим часом ми не плануємо призупиняти роботу жодного навчального закладу у Вільшанському районі. Остаточне рішення щодо подальшої долі малокомплектних шкіл на території району залишатиметься виключно за громадою та місцевою владою, – підкреслив Віктор Серпокрилов.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool