Відновивши будівельну галузь, можна відновити майбутнє країни, - Анатолий Шкурій

Серпень 10, 2016 | Новини | Переглядів: 1029 | Коментарі: 0

За останні два роки обсяги будівництва в Україні скоротилися більш ніж на 30%. І, судячи з того, як нинішня влада «розбудовує» економіку, та, зокрема, будівельну галузь, тенденція до зменшення темпів зростання збережеться і надалі, про це повідомили у прес-службі   «Опозиційного блоку»

– Наразі бачимо, що уряд скорочує або заморожує свої програми у будівельній галузі. Показовий приклад – ситуація з шахтою Нововолинська – єдиною, яка будувалася в Україні протягом усієї новітньої історії країни, – говорить очільник Новомиргородської районної організації «Опозиційного блоку» Анатолій Шкурій. – Свого часу депутати парламенту наполягли виділити на будівництво шахти 100 мільйонів гривень.

Проте попередній міністр зупинив будівництво, а його наступник взагалі спрямував половину цієї суми на погашення збитків вугільним підприємствам. Тож, замість того, щоб добудувати шахту, яка б уже з 2018 року давала б близько мільйона тон вугілля на рік, уряд підтримує південноафриканських шахтарів, закуповуючи вугілля у них. І таких прикладів недолугого ставлення до власної економіки, та свого народу безліч. Наприклад, житлове будівництво переживає не найкращі часи. Так, майже на 30% у порівнянні із попереднім роком скоротилися обсяги фінансування житла для військовослужбовців, уряд скоротив програми доступного житла для молоді, зменшивши на 37% бюджетні видатки на компенсацію відсоткових ставок за молодіжними іпотечними кредитами. Такі суттєві скорочення фінансування в будівельній галузі призводять не лише до дефіциту житла. Професійні будівельники масово мігрують у європейські країни, де отримують гідні умови роботи та в рази вищі зарплати.

Головною метою діяльності «Опозиційного блоку» є відбудова української економіки. А для цього потрібно не тільки відновлювати старі підприємства, а й будувати нові. Цього можливо досягти за допомогою пільгового оподаткування та стимулювання партнерських відносин між державою та бізнесом. Основною умовою для досягнення мети є встановлення миру. Тож, щойно в Україні запанують мир і стабільність, прийдуть інвестиції, будуть побудовані нові підприємства, люди отримуватимуть гідні зарплати, що, у свою чергу, підвищить загальний соціальний рівень життя в країні.

Олександр Муленко
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool