В прокуратурі області пройшло розширене засідання колегії щодо стану додержання законодавства в професійно-технічних закладах Kіровоградщини

Липень 27, 2011 | Новини | Переглядів: 1477 | Коментарі: 0

«Про стан додержання законів України «Про освіту», «Про професійно-технічну освіту», «Про охорону дитинства» в професійно технічних закладах області та стан правозахисної діяльності з цих питань». Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі прокуратури області

Такою була тема чергового розширеного засідання колегії прокуратури Кіровоградської області. Виконуючий обов’язки прокурора області Сергій Жолонко у вступному слові наголосив на важливості та актуальності теми. Оскільки деякі виявлені правопорушення у даній сфері гідні не те що пера котрогось маститого журналіста, але й самого Миколи Гоголя. Мовляв, чого лише варті дипломи про отриману профтехосвіту для... «мертвих душ»! Тобто - неіснуючих учнів...
З інформацією виступила старший помічник прокурора області з питань захисту прав і свобод дітей Людмила Білобрицька. Її доповідь була емоційною, але, водночас, аргументованою і унаочненою фото- та відеодокументами. Людмила Феофілівна повідомила, що лише в поточному році результатами прокурорських перевірок стали 5 кримінальних справ; 50 документів реагування; притягнення 46 посадовців до дисциплінарної відповідальності тощо. Звернула увагу на покращення взаємодії між прокурорами та освітянськими керівниками.
Пояснення дала начальник управління освіти облдержадміністрації Ельза Лещенко. Запевнила, що наразі очолюване нею управління ретельно розглянуло подання прокуратури області й зробило належні висновки. Також виступив виконуючий обов’язки начальника КРУ в області Анатолій Пономаренко. Звітували прокурори Бобринецького та Новоархангельського районів.
Заступник голови Кіровоградської ОДА Віктор Серпокрилов, який був запрошений на розширене засідання колегії, подякував за можливість такого роду обміну думками й запевнив, що в сфері профтехосвіти (потребує нагального реформування) на Кіровоградщині вже розпочато цілеспрямовану діяльність, яка має дати позитивні результати.
Результатом наради стало відповідне рішення колегії прокуратури області.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool