В обласному центрі відкриється перший окремий соціальний магазин

Березень 20, 2012 | Новини | Переглядів: 1233 | Коментарі: 0

Під час апаратної наради разом із станом озимих культур і загалом готовністю господарств області до весняно-польових робіт розглядалося іще одне, не менш важливе питання, що стосується необґрунтованого зростання цін на продукти.

Розглядаючи питання, що стосується стану озимих культур, і як загалом ця ситуація може вплинути на ціни на хліб, виконуючий обов’язки заступника голови облдержадміністрації Сергій Кузьменко підкреслив, що нинішня ситуація на ринку зерна не дає підстав для підвищення цін на хліб, підкреслив він .

- Ціна на тонну продовольчої пшениці у 2010-2011 роках становила 2100-2200 гривень, у 2011-2012 роках тонна тієї ж пшениці коштує 1700-1800 гривень. За цей час рівень ціни на тонну зерна зменшився на 15%, - зазначив Сергій Кузьменко, і наголосив: "Економічного підґрунтя для зростання цін на хліб немає".
Він закликав керівників територій до постійного і систематичного контролю саме цього напрямку на ринку споживчих цін.
Тема ціноутворення на харчові продукти загалом дістала жваве обговорення під час апаратної наради. На ріст цін на окремі групи товарів звернув увагу і Віктор Серпокрилов, заступник голови облдержадміністрації.
Віктор Серпокрилов нагадав, що Президент України проголосив низку соціальних ініціатив, спрямованих на підвищення рівня життя населення. У світлі цих подій ситуація, коли ростуть ціни на харчові продукти без відповідного економічного обґрунтування, є неприпустимою – переконаний він.
- Область має достатньо ресурсів, аби і ціни були доступними, - підкреслив Віктор Серпокрилов.
Він зауважив, що незважаючи на те, що великодні свята відзначатимуться ще не скоро, проте уже є місце спекуляціям, зокрема, на різкому підвищенні ціни на яйця. Аби знизити ажіотаж довкола цього продукту, бо ж, наприклад, на Центральному ринку Кіровограда десяток яєць коштує 13 гривень, було організовано виїзну торгівлю, під час якої кіровоградські підприємства реалізували яйця за ціною 9 грн. 40 коп. Віктор Серпокрилов наголосив на доцільності проведення постійних ярмарків в усіх населених пунктах області.
Не оминув увагою заступник голови облдержадміністрації і факти стихійної торгівлі, що мають місце і в обласному центрі, і в інших містах області. Жорстко контролювати і викорінювати це негативне явище – це також одне із головних завдань у цій сфері керівникам територій.
Іще одним важливим кроком у соціальній сфері області, зокрема, регулювання цін, виконання загально обласної програми "Купуй кіровоградське", має стати відкриття соціального магазину в Кіровограді. Про це вже йшла мова під час попередніх апаратних нарад, під керівництвом голови облдержадміністрації Сергія Ларіна. От і сьогодні перший заступник голови обласної ради Олександр Шаталов нагадав про відкриття в обласному центрі першого окремого соціального магазину. Він зауважив, що магазин створюється за кошти обласного бюджету. І при цьому головне завдання, яке собі ставить обласна влада – створити взірцевий магазин для інших територій області, що працюватиме за особливою системою обслуговування клієнтів, яка дозволятиме економити родині до 100 гривень в місяць.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool