В дитячих закладах оздоровлення та відпочинку проведуть урочисті заходи

Липень 12, 2011 | Новини | Переглядів: 1376 | Коментарі: 0

Міністерство рекомендує в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку провести урочисті заходи з нагоди 20-ї річниці незалежності України

З метою формування національної свідомості, патріотизму, відчуття гордості та відповідальності за долю своєї держави, прищеплення поваги до державних символів, прав і свобод громадянина України МОНмолодьспорту рекомендує в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку різних форм власності провести урочисті заходи, присвячені відзначенню 20-ї річниці незалежності України (відповідний лист з рекомендаціями від 08.07.11 N 1/9-522 розміщено у рубриці «Законодавство»).
Зокрема, у рекомендаціях визначено, що при підготовці заходів до Дня незалежності України необхідно передбачити і забезпечити комплекс дій, спрямованих на вивчення дітьми історії, традицій, обрядів рідного краю, коріння свого роду як складової українського народу; усвідомлення підростаючим поколінням розуміння краси в природі, мистецтві. Особливу увагу слід приділити проблемам розвитку культури міжетнічного спілкування, подолання проявів ксенофобії, усунення причин, що їх породжують.
Пропонується розпочати заходи щодо відзначення 20-ї річниці незалежності України 23 серпня в День Державного Прапора України, коли кращі вихованці закладу урочисто піднімуть Державний Прапор України. У цей день можна провести бесіди, присвячені державним символам України: прапору, гербу, гімну; вікторини з історії їх розвитку, метою яких буде роз'яснення ідейної суті державних символів і правил їх використання, ритуалів, традицій, виховання почуття поваги до них, формування стійких навичок свідомого дотримання правил поведінки щодо державних символів в повсякденному житті, під час урочистих і офіційних заходів.
Усі заходи, що будуть проходити 24 серпня, мають бути проникнуті атмосферою урочистості, історичної значимості та важливості події. Цей день доречно почати з урочистої лінійки, на яку запрошені гості з числа депутатів місцевих рад, представників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, політичних партій, діячів науки та культури, ветеранів та учасників Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років; де, враховуючи закінчення табірної зміни, варто відзначити кращих вихованців закладу оздоровлення та відпочинку. Під час лінійки можуть звучати вірші та пісні українських авторів, виконуватися українські народні танцювальні композиції, для підкреслення урочистості події пропонується від кожного загону випустити в небо по 20 жовтих та блакитних повітряних кульок.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool